Pogledi

IGK pita kancelara Njemačke Olafa Scholza: Kako gospodin Schmidt može dobiti podršku od njemačke vlade za odluke koje nije mogao provesti u Njemačkoj?

banner

Pismo kancelaru Njemačke – Kako gospodin Schmidt može dobiti podršku od njemačke vlade za odluke koje nije mogao provesti u Njemačkoj?

14. 03. 2023.Bundeskanzleramt
Bundeskanzler
Olaf Scholz
Willy-Brandt-Straße 1

10557 Berlin

Poštovani kancelaru,


Obraćamo vam se jer smo zabrinuti zbog historijske amnezije u Evropi i strašnih posljedica koje ona može imati po kontinent.


Gospodin. Manuel Sarrazin, specijalni predstavnik za zemlje zapadnog Balkana u vašoj vladi, izjavio je u intervjuu za TV N1 da je g. Christian Schmidt ima punu podršku njemačke vlade.

Gospodin. Sarrazin je izrazio punu podršku postupcima gospodina Schmidta, iako je u istom intervjuu gospodin Sarrazin jasno rekao da se gospodin Schmidt u Njemačkoj nije mogao ponašati na isti način kao u Bosni i Hercegovini.
Gospodin Sarrazin se osvrnuo na skandalozne retroaktivne izmjene Izbornog zakona u noći izbora koje je izvršio gospodin Christian Schmidt.

Kako gospodin Schmidt može dobiti podršku od njemačke vlade za odluke koje nije mogao provesti u Njemačkoj?
Ova izjava g. Sarrazin je razotkrio trenutnu politiku njemačke vlade. Diskriminatorna politika primjene različitih skupova zakona i pravila na različite narode.

Ovo vraća užasne odjeke prošlosti, naime Nirnberške zakone. To također donosi strah od ponovnog genocida u Evropi.
Uvod u holokaust bila je historijska amnezija i poricanje genocida.
Danas u Austriji, njen vodeći univerzitet je i sam uključen u poricanje genocida u Srebrenici. Univerzitet u Beču se nije distancirao od svog profesora koji javno negira genocid. Ovo ponašanje Univerziteta u Beču pokazuje isti zabrinjavajući obrazac primjene različitih pravila i zakona za različite narode kao što je sam gospodin Sarrazin je javno priznao u pomenutom intervjuu. Ovakvo ponašanje se već materijalizuje u samoj Njemačkoj u rasističkom i islamofobičnom napadu na njemačku građansku organizaciju Pangea Netzwerk od strane Josipa Juratovića, poslanika njemačkog Bundestaga koji je Pangea Netzwerk označio kao bošnjačku organizaciju, relativizirao je genocid i okrivio žrtve bosanskog genocida za zloupotrebu njihove žrtve.

Veoma smo zabrinuti za budućnost Evrope.

U Bosni i Hercegovini se nagrađuje genocid. Gospodin Schmidt kao visoki predstavnik nije koristio nijednu od svojih “bonskih ovlasti” da kazni negiranje genocida koje preovlađuje u Bosni i Hercegovini, a sada je i sam postao negator genocida. Gospodin. Christian Schmidt je genocid u Srebrenici označio kao “situaciju nalik genocidu”.
Moramo zapamtiti da je poricanje genocida završna faza genocida.

Kontinuirana podrška gospodinu Schmidtu značila bi podršku negiranju genocida i pretočila bi se u direktnu uključenost njemačke vlade u završnu fazu genocida u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo Vas i njemačku vladu da građane Bosne i Hercegovine počnete tretirati kao ravnopravna ljudska bića i da povučete svoju podršku g. Schmidt.

Dr. Emir Ramić

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada

Related posts

SVEN ALKALAJ PRED VIJEĆEM SIGURNOSTI UN-a : “Schmidt pokušava uvesti aparthejd, UNIŠTIO JE VLADAVINU PRAVA!”

Urednik BiH Info Desk

Cinizam poricanja genocida: Uradili smo sve što smo naumili – negirajmo sve što smo uradili

Urednik BiH Info Desk

Vojin Mijatović: Izetbegović je već dogovorio Izborni zakon sa Čovićem

Editor

Leave a Comment