Sport

Italija: “Grande” Imran Parlić osvojio srebrenu medalju na državnom prvenstvu u veleslalomu

banner

Proteklog vikenda trinaestogodišnji Imran Parlić, učenik Osnovne škole “Bernardini Zendrini”, u gradiću Cedegolo, u italijanskoj  provinciji Bresia, na saveznom skijaškom takmičenju učenika školskog uzrasta u zimskom cenru Trentina,  u žestokoj konkurenciji, osvojio je  srebrenu medalju.

Rezultat je “grande”,  kako su rekli njegovi profesori jer je od njega bio bolji jedino domaći takmičar iz Trentina koji se skijanjem bavi već deset godina.

Imran Parlic srebrena medalja

Imran Parlić počeo je  učiti skijanje 2019. godine,  u školi skijanja  “Ponte di Legno”,   a  najveću podršku imao je od svojih roditelja koji su ga redovno vodili na okolne skijaške staze gdje se dodatno usavršavao. Da bi došao na državno takmičenje, Imran je svoje protivnike glatko pobijedio prvo na školskom  takmičenju u Bornu, potom na općinskom u Tonalima, i na kraju, na regionalnom takmičenju na Sondriu.

Inače, Imran Parlić rođen je u italji,  a njegovi roditelji Ismet i Sabina Parlić su, iz Zavidovića, na Apeninsko poluostrvo stigli su 2007. godine.

BHDINFODESK

Related posts

Evropska rukometna federacija odgodila utakmicu zmeđu BiH i Austrije

Editor

Sarajevo: Mladi “Zmajići” pobjedili Belgiju

BHD Info Desk Administrator

Akcija nabavke stolica za tribine stadiona FK Unis iz Vogošće: US Soccer Education iz Denvera donirao 180 stolica

Leave a Comment