Bosnia Appeal

Akcija” NISTE SAME” za žene i djevojke Turske i Sirije

banner

Kampanja Crvenog križa Federacije BiH akcije “NISTE SAME” pridružila se i Regionalna Asocijacija poduzetnica za žene i djevojke Turske i Sirije. Ovoj kampanji pridružile su se i brojne obrazovne ustanove, srednje i osnovne škole iz cijele Federacije, Rektorat Univerziteta iz Sarajeva, Međunarodni Komitet Crvenog križa, IOM, Muzej ratnog djetinjstva, brojne supruge ambasadora u BiH na čelu sa prvom damom Mirelom Bećirović, suprugom dopredsjedavajućeg predsjedništva BiH , dr .Denisa Bećirovića i mnogobrojni građani.Pripremili su pakete podrške zapakovane i sa svojim porukama podrške donijeli su u Crveni Križ. 

Paketi sadrže higijenske setove, proizvode za žene , među kojima su sapuni, šamponi, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške , četkice i paste za zube, dezodorans u štiku, labelo, noktarice i štapiće za uši.
Akcija NISTE SAME je trajala cijeli mjesec mart, a nakon sortiranja Crveni Križ Federacije BiH uputiti će svoj treći Konvoj prema područjima pogođenim zemljotresom. 

 Duška REBIĆ                

Related posts

(Video) Kada god pomislite da vam je teško pogledajte životnu priču djevojčice Mirsade Hadžić tjera suze na oči: Pomozite roditelje dok ih imate

London: Our Kids Foundation organizuje humanitarni koncert uz muziku Marka Govorčina

Editor

Hajriz Brčvak drugo ime za humanost i dobrotu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment