Književnost

U Sarajevu završen 34. sajam knjige

banner

U periodu od 12.4. do 17.4. u Sarajevu je održan 34. po redu Sajam knjige koji je ove godine okupio veliki broj izlagača i svih drugih poslanika pisane riječi. I posjeta je bila najveća do sada što je organizatore sajma navelo na ideju da se od naredne godine proširi sajamski prostor u sarajevskoj Skenderiji.

i Društvo bh pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj

Pored bosanskohercegovačkih izdavača i književnika na sajmu su učešće uzele i organizacije iz sedam drugih zemalja svijeta. Među njima je bilo i Društvo bh pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj. U okviru tog društva promovisana je i knjiga „Hladna suza na kamenu vrelom“ čiji su autori pisci bh porijekla koji žive i stvaraju u Danskoj i to: Vezuv Bašić, Muamer Mušo Avdić, Emir Bajrović, Dino Čopelj, Dževad Drljević, Denis Dželić, Elmedin Jamaković, Adisa Šeho Ovčina i Nermin Šaran.

Knjigu je predstavio Naš saradnik Vezuv Bašić Bašo. Značajno je napomenuti da je ova knjiga svoju prvu promociju imala na Sajmu književnog stvaralaštva bh dijaspore u Skandinaviji u februaru ove godine. Knjiga je na Sajmu u Sarajevu dobila nagradu za: „Najbolju promociju djela na sajmu“. Nagrada je našem novinaru Vezuvu Bašiću Baši, uručio Predsjednik programskog savjeta sajma Ibrahim Spahić i direktor KJP Centar Skenderija Damir Petrinić.

A. Mujkanović

Related posts

POGLED IZ LONDONA: GLAVNI JUNAK JEDNE KNJIGE POČEO JE DA SE  ŽALI

Urednik BiH Info Desk

Rat na ženski način 

Urednik BiH Info Desk

U BKC-u Tuzla predstavljena knjiga „ Snaga žene“ autorice Mirzete Hadžić Suljkić

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment