BiH dijaspora

Aldin ef. Kusur preuzeo dužnost glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj

banner

Proteklog vikenda u prostorijama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj održan je sastanak novoimenovanog glavnog imama Aldin ef. Kusura i rukovodstva Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Predsjednik IZBNj Mr. Zenahir Mraković i potpredsjednik Hamid ef. Pintol ovom prilikom predstavili su aktuelno stanje u Zajednici, te Aldina ef.Kusura  upoznali sa trenutnim projektima i aktivnostima Zajednice.

Detalj sa sastanka

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Skupštine IZBNj hfz. Sabahudin ef. Skejić koji je ovom prilikom u ime rukovodstva Skupštine Aldin ef.Aldin ef. Kusuru poželio uspješan rad.

Savjetnik Reisu-l-uleme za zapadnu Evropu Senaid ef. Kobilica iskazao je punu podršku na putu što kvalitetnijeg organiziranja IZBNj, te iskazao spremnost podržati i pomoći rad IZBNj, kako bi se ona što kvalitetnije pozicionirala u društvu u kojem djeluje, te i dalje vodila brigu o svojim članovima i članicama.

Ovom prilikom Aldin ef. Kusur za igbd.org kazao je: “Zahvaljujem se Reisu-l-ulemi na ukazanom povjerenju i nadam se da ću povjereni emanet dostojanstveno nositi i izvršavati. Pred nama je mnogo posla, pozivam članove Izvršnog odbora, kolege oblasne imame i imame, članove džematskih odbora i naše džematlije da zajedničkim snagama radimo na prosperitetu i jačanju naše Zajednice, jer jedino jedinstveni i zajedno možemo naše ciljeve ostvariti.”

IZBNJ

Related posts

Canberra: Inicijativa za izgradnju spomen – obilježja srebreničkim i svim civilnim žrtvama tokom agresije na BiH

Editor

Dijaspora vratila osmijeh na lica vlasnika restorana, klubova, diskoteka i hotela širom BiH

Urednik BiH Info Desk

Stuttgart: BiH građani odali počast žrtvama srebreničkog genocida

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment