Dopunske škole

Znanje je moć!: Prijavite se na prvi bosanskohercegovački istraživački virtuelni okrugli stol!

banner

Na svojoj Facebook stranicdanas objavio je Dr. Edhem Čustović objavio je informaciju da Bosnia & Herzegovina Futures Foundation u partnerstvu sa Melbourne Business School organizira Online prvi bosanskohercegovački istraživački virtuelni okrugli stol, Facebook post prenosimo u cjelosti:

Sa preko 1200 članova, napravili smo najveću bazu podataka bosanskohercegovačkih istraživača iz preko 40 zemalja: https://www.linkedin.com/groups/14166077/.

A sada idemo u naredne korake. Bosnia & Herzegovina Futures Foundation u partnerstvu saMelbourne Business School Online organizira prvi bosanskohercegovački istraživački virtuelni okrugli stol 11 Maja izmedju 08:00 – 09:30 s ciljem:

  • medjusobnog upoznavnja istraživača bosanskohercegovačkog porijekla
  • identificiranje izazova i mogućnosti u rastućoj istraživačkoj saradnji između bh. istraživača i dijaspore
  • izrada akcionog plana za stvaranje sistematske baze podataka bh. istraživača na globalnom nivou (dostupne javnosti), bez obzira na njihovu akademsku pripadnost

Ako ste akademik, univerzitetski profesor, docent, Ph.D. student ili se bavite istraživanjem u drugom obliku u BiH ili imate BiH porijeklo živite ili boravite u drugoj zemlji, prijavite se.

Prijave su ograničene na 80 učesnika zbog prirode najsavremenijeg sistema virtuelnih učionica i stila onlajn angažovanja.

Registracija: https://forms.gle/yJkLf3TNGeY79ixW6

Znanje je moć!

Zahvaljujemo se Univeriztetu Melbourne u Australiji kao i Dr. Damiru Mitriću na saradnji u realizaciji virtuelnog foruma.

Related posts

Održan okrugli sto na temu očuvanja jezika, kulture i identiteta u dijaspori

Savez dopunskih škola BiH u dijaspori: Konkurs za najbolje radove učenika u 2021. godini

BHD Info Desk Administrator

Kraljevski koledž – Sandhurst: Merima Bašić najbolji strani student

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment