Sport

Internacionalni futsal bh. turnir u Borgloon-u: Pobjednik “Karajković pečenje” – tim BiH Dijaspore iz Belgije

banner

U organizaciji futsal ekipe BiH Dijaspore iz Belgije jučer je u belgijskom gradu Borgloon održan izuzetno zanimljiv Internacionalni bh. turnir u futsalu, na kojem je učešće uzelo 14 ekipa iz Belgije, Nizozemske, Njemačke i Francuske.

Nakon što su u ranim jutarnjim satim pristigli svi timovi krenulo se sa grupnom fazom takmičenja, gdje je odigrano niz dopadljivih utakmica. U polufinale plasirali su se timovi Karajković pečenje, Bosna Sandžak (Francuska), Yugo Bilzen i Boca Juniors. Finale nakon dvije perfektne polufinalne utakmice izborili su “hakeri” Karajković pečenje i Yugo Bilzen koji su bili bolji od svojih protivnika Bosna Sandžak i Boca Juniors. U utakmici za treće mjesto slavila je ekipa Boca Junios koja je nakon boljeg izvođenja penala savladala tim Bosna Sandžak. 

Yugo Bilzen/BHDINFODESK

Kao što se i očekivalo finale je bilo više nego uzbudljivo i pokazalo je da su u završnoj utakmici snage odmjerile zaista dvije najbolje ekipe na turniru. Tijesnim rezultatom 1:0 slavili su domaćini tim Karajković pečenje koja je za taj jedini gol bila bolje od izvanredne selekcije Yugo Bilzen. Dobre poznavaoce malog fudbala u Belgiji ovaj rezultat nije iznenadio je pod imenom svog sponzora Karajković pečenje nasupila je selekcija domaćina turnira, futsal reprenzentacija BiH Dijaspore iz Belgije, inače, višestruki pobjednici dosadašnjih Svjetskih prvenstava bh. dijaspore.

Za najboljeg igrača turnira je proglašen je maestralni Nijaz Ibričić član Yugo Bilzena, najbolji čuvar mreže bio je golman pobjedničke ekipe Muamer Mahmutović Maki, Pobjednici turnira nastupili su u sljedećem sastavu: Muamer Mahmutović, Semir i Haris Durić, Naser Škerić,Meris Duraković,Marko Bojanović ,Nermin Huseinbašić i Semir Islamović.

Muradif Durić -Tarzo i Enes Čeliković /BHDINFODESK

Naravno, pohvale za odlično organizovanje turnira i cjelodnevnog druženja Bosanca i Hercegovaca u Belgiji ide na “dušu” nezaboravnih veterana malog fudbala Enesa Čelikovića i Muradif Durića -Tarze. Kako su istakli ovaj turnir je poslužio kao završno uigravanje futsal reprenzentacije Bosanaca i Hercegovaca iz Belgije pred naredno 18. Svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore, koje će se u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore BiH održati u Sarajevu od 12-14 maja.

“Karajković pečenje” i vrijedne domaćice zasluženi za tradicionalnu bosansku hranu

BHDINFODESK

Related posts

Frankfurt: Talentovani mladi fudbaler Eintrachta aplicirao za bosanskohercegovački pasoš

Diplomatski pasoš za Amela Tuku: Više uradio za Bosnu i Hercegovinu nego svi njeni ambasadori zajedno

Editor

Talentovani Anis Smajlović iz Saint Louis pozvan na Selektivni kamp reprenzentacija BiH i SAD

Leave a Comment