BiH dijaspora

Bosanskohercegovačka oaza u srcu Kanade!

banner

Snaga Bosne i Hercegovine je u edukovanoj djeci kao najboljm ambasadorima Bosne i Hercegovine u Kanadi. 

Bošnjački islamski centar Hamilton je danas bio domaćin polaznicima mekteba i škole bosanskog jezika iz Bošnjačkog islamskog centra Toronto.Održani su zajednički časovi iz mekteba i škole bosanskog jezika. Uz prisustvo roditelja djeca su osim učenja imali divno druženje koje će ostati dugo u pamćenju.Ovakvih susreta nam treba više jer oni doprinose jačanju zajedništva, razmjeni iskustva i sistematskom otporu asimilaciji uz prihvatanje svih pozitivnih tekovina kanadskog Kulturnog mozaika.
Važno je da mlade generacije učimo o islamu, Bosni i Hercegovini, bosanskom jeziku i bosanskohercegovačkom bogatom kulturno historijskom, tradicijskom i prirodnom naslijeđu, jer će oni u budućnosti brinuti o islamu i državi Bosni i Hercegovini, o njenim najboljim historijskim, kulturnim i tradicijskim vrijednostima i iste čuvati, jačati i prenostiti širom svijeta.

Ulaganje u mlade građane Bosne i Hercegovine ma gdje bili, je ulaganje u bolju budućnost za islam i Bosnu i Hercegovinu.

E.R.

Related posts

Finska: Bosanka koja je proglašena doseljenikom godine grada Turkua nastavlja sa svojim uspjesima

BHD Info Desk Administrator

“Šta si doš‘o, šta ti treba” / Mogu li bh. građani u inostranstvu biti zadovoljni uslugom konzulata? – Problema je mnogo, nadležni šute

BHD Info Desk Administrator

Jönköping: Veče horske pjesme

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment