Muzika

Haris Kaltak postao ambasador velike fabrike harmonika

banner

Jedan od najboljih i najperspektivnijih balkanskih harmonikaša Haris Kaltak postao je ambasador italijanske fabrike harmonika “Zero Sette”. “Zero Sette” je zasigurno jedna od najstarijih firmi u svijetu harmonika koja nikad nije prestajala sa radom. Nedavno je ovaj prepoznatljivi svjetski brend otkupila jedna druga poznata fabrika – “Bugari Armando”. Koristeći ogromni potencijal koji posjeduje, ova fabrika ponudila je novi proizvod “Zero Sette – B30 Sonus”, i to kao proizvod specijaliziran za balkansku muziku zbog karakteristika koje posjeduje. Uz njene vrhunske karakteristike, stručnjaci ističu da je ova harmonika vrlo lagana, kompaktna i pouzdana, te da je proizvod dugogodišnjeg rada poznate fabrike.

– Prvenstveno želim da iskažem veliku zahvalnost što mi je ovako veliki svjetski brend dao svoje povjerenje. Nedavno sam boravio u Italiji, u njihovoj fabrici, tako da mogu samo da prenesem izraze oduševljenja njihovim znanjem i stručnošću. Također bih iskoristio priliku da se zahvalim Zdenku Puljiću i Gianluci Gobettiju, glavnom šefu proizvodnje. Ono što bih još istakao jeste da će ova harmonika uskoro biti predstavljena u našoj regiji, na Balkanu, a zatim i u drugim zemljama EU, gdje će ljubitelji dobre muzike i harmonika biti upoznati sa svim detaljima – kaže ovaj vrsni harmonikaš. 

Kaltak otkriva da radi na nekoliko projekata, a trenutno je fokusiran na svoj album koji bi trebao uskoro izaći.

– Puno radim, ali nadam se i dobrim rezultatima. Planiram nastaviti svoje školovanje, upisati master studij. Redovno dajem časove harmonike. Tu već imam svoje stalne učenike sa kojima radim. Ide i sezona svirki, tako da je ovaj period i vrijeme proba, uvježbavanja i priprema za ljeto – govori Kaltak.

P.R.

Related posts

Britanski muzički magazin Songlines, dodijelio nagradu “The Best of Europe” Damiru Imamoviću

BHD Info Desk Administrator

Preminuo legendarni pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski

Urednik BiH Info Desk

Regionalni muzički festival „Biser Jadrana 2024“: Konkurs za najbolju kompoziciju

Editor

Leave a Comment