Muzika

Armin Muzaferija na turneji po BiH, prvi nastup u Sarajevu

banner

Armin Muzaferija zajedno sa svojim bendom spreman je za brojne koncerte u julu širom Bosne i Hercegovine. Prvi nastup će imati na bajramskoj svečanosti na Trgu djece Sarajeva u ponedjeljak u 21 sat. 

Na ovoj manifestaciji pored Muzaferije učestvovat će hafiz Aziz Alili, hor Đulistan iz Novog Pazara, Hikmet Hadžiabdić, Ibrahim Bilčević, Abdusamed Šljivar, Zejd Svraka, Ahmed Šadinlija te hor MIZ Sarajevo. 

Dan poslije, Muzaferija će održati bajramsku akademiju u sklopu Kalesijskog ljeta na Trgu šehida sa početkom u 20 sati. 

Nakon bajramskih nastupa, Muzaferija nastavlja sa turnejom u Bosanskoj Krupi (21. juli), Žepču (22. juli), Blagaju (23. juli), Sanskom Mostu (28. juli) i Gornjem Vakufu (31. juli).  

– Mnogo smo poželjeli druženja sa publikom. Naravno, na koncertima ćemo se pridržavati epidemioloških mjera i preporuka nadležnih, jer nam je zdravlje uvijek na prvom mjestu. Teško je muzičarima i pjevačima naći inspiraciju za rad bez koncerata i publike i mislim da će ovi koncerti biti posebno emotivni – kaže Armin Muzaferija i dodaje da će u augustu nastupati u Stocu, Rogatici, Zvorniku te u Bursi i Istanbulu u Turskoj.

P.R.

Related posts

Dvije decenije od obnove Starog mosta, Hari Mata Hari 23.7 najavljuje spektakl u Mostaru 

Copo Sejo

Paris: Muzička konferenciju o turbofolku na Balkanu

BHD Info Desk Administrator

Pjesma “Soba nemira” Alena Hrbinića, rađena na relaciji Sarajevo – Zagreb – Štutgart

Editor

Leave a Comment