BiH dijaspora

Iz više od 20 zemalja: Veliki broj bh. istraživača, sastao se u virtuelnom okruženju kako bi pronašli nove načine za saradnju

banner

Veliki broj bosanskohercegovačkih istraživača se okupilo online kako bi pronašli nove načine za saradnju i mehanizme da podignu kvalitet i kvantitet naučnog rada i djelovanja u BiH, na svojoj Facebook stranici objavio je ) Dr. Edhem Čustović (20+) Facebook post prenosimo u cjelosti:

Prije nekoliko sedmica veliki broj bosanskohercegovačkih istraživača, iz više od 20 zemalja, sastao se u virtuelnom okruženju kako bi se umrežili, podijelili najbolje prakse djelovanja i pronašli nove načine za saradnju.

U ime Bosnia & Herzegovina Futures Foundation, Melbourne Business School Online i Akademija Nauke i Umjetnosti BiH (ANUBiH), moje kolege, dr Damir Mitrić i dr. Munib Karavdić, imali smo zadovoljstvo okupiti nevjerovatne istraživače bh. porijekla u virtuelnom svijetu.

Nastavit ćemo graditi istraživačku zajednicu, povezivati ​​pojedince kao i sve istraživačke aktivne organizacije koje imaju bh. udruženje. Već 25. juna ćemo organizirati live istraživački susret u Sarajevu na kojem ću također biti prisutan (Detalji će biti objavljeni uskoro). Neki od naših predstojećih projekata uključuju:

Baza podataka BH istraživača u kojoj će se nalaziti svaki istraživač u BiH i oni koji žive u inostranstvu. Nadam se da će ovu bazu podataka koristiti naše lokalne i državne vlasti za pristup našim najkompetentnijim stručnjacima kada je u pitanju bilo koji oblik donošenja odluka.

Online centar znanja za istraživanje – Online obrazovni portal s kratkim video zapisima na lokalnim jezicima naših globalnih stručnjaka, koji pokrivaju jednostavne teme kao što su “kako odabrati pravu temu za istraživanje” sve do “kako napisati uspješne stipendije za istraživanje”

Nema odmora dok traje obnova

Dr. Edhem Čustović

Related posts

Otava proglasila 11. juli Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrernici

Urednik BiH Info Desk

Manheim: Ime ratnog zločinca Ratka Mladića ispisano preko grafita o Srebrenici

Editor

(video) Sarajlija sa s njemačkom adresom paraglajderom leletio širom svijeta, ali svaki let u Bosni je poseban

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment