Promo

Panonska jezera u Tuzli najbolja i najprivlačnija destinacija u BiH, regiji i šire

banner

Kompleks Panonskih jezera u Tuzli ove godine obilježavaju 20 godina postojanja i rada i sve je privlačnija turistička destinacija za cijelu BiH i diljem svijeta jer su već turisti prepoznali ovu destinaciju koja nudi čistu vodu koja je svakodnevno ispitana njena čistoća i ljekovitost.

Olujno vrijeme, kiše i vjetrovi su već možda u sjeni ostali jer sunčan dan i na održavanju press konferencije koja je održana kao početak ljetne sezone , uz graju turista sa svih strana koji su stigli da uživaju u vodi koja liječi.
Kako je istakao gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić, moramo razvijati našu Panoniku i dalje i kulturno, ekonomski i manifestaciono , kako bi naš građani i svi turisti bili još više zadovoljni i kako bi njihov život bio bolji i da na takav način da gradimo bolju budućnost u svakom segmenu razvoja našeg grada , te da turisti već cijelog svijeta osjete čar Panonskog mora koji se davno vratio u naš grad, naglasio je gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić uz graju kupača koja je odjekivala oko njega.

Panonska jezera od od početka rada prvog jezera posjetilo je više odd pet miliona gostiju, što svakako zatijeva i podršku svih institucija za turizam Tuzlanskog kantona.

Prema riječima Dželmine Huremović, pomoćnice ministra za turizam TK , trenutno je završen Javni poziv koji se odnosi na javnu turističku infrastrukturu i taj poziv odnosi 300 hiljada KM , a otvoren je drugi javni poziv koji se odnosi na poslovnu infrastrukturu iz turizma, istakla je Huremović.
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona se pridružila ovoj značajnoj manifestaciji. Podržali smo ovu manifestaciju sa značajnim novčanim sredstvima u iznosu od 20 hiljada KM, ističe Miralem Mešković direktor Turističke zajednice TK ,te naglašava da raznim vidovima pomoći rade na stvaranju još bolje turističke ponude, od planina, preko rijeka i jezera.

Sezona na Kompleksu Panonskih jezera je kasnila , ali se nadam da će ove godine ostvariti 400 hiljada gostiju. Neizmjerno smo sretni da je jučer krenula sezona i da je danas lijep dan i nastavlja se period da možemo uspješno raditi , kazao je Maid Porobić , direktor JKP Panonika, te ističe, da će mnoge manifestacije , koncerti i sajam koji se organizuje 1 i 2. juna okupiti  će mnoge proizvođaće koji će izložiti svoje proizvode, i uz besplatnu degustaciju zainteresovati kupce i  pružiti priliku da se osvježe na poseban način. Pored toga imamo i sportski program , pored koncerata, poseban je koncert regionalne pop rock zvijezde Zlatana Stipišića Gibonija 24.juna u 20 sati, kojeg očekuju turisti da uživaju, naglasio je direktor Porobić. 

Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice Grada Tuzle sa zadovoljstvom je dočekala ovu sezonu , te ističe da su Panonska jezera prepoznatljiva u svijetu po ponudi i mi u Turistčkoj zajednici Grada Tuzle radimo na obogaćenju i promociji turističke ponude sa mnogim sadržajima. Imali smo i Proljeće u Tuzli, manifestaciju koja je okupljala sve generacije , sada bih istakla i manifestaciju Kaleidoskop koja će trajati uz zabavu 6 dana uz niz događaja sa kreativcima Tuzle,kaže između ostalog, direktorica Jaganjac.

Duška REBIĆ  

Related posts

Mirel – Mido Hasić, vlasnik restorana “Balcanico” u Düsseldorfu: MIRUH BOSNE I BALKANSKI SPECIJALITETI

Urednik BiH Info Desk

Austrija: Predstavljamo Edisa Blaževića, uspješnog Bosanca iz Kozarca vlasnika firme Dachtech

Editor

Stolac: Prijavite se na 2. međunarodni ljetni program mladih „Empowering Personal Growth“

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment