Zanimljivosti

Irfan Tepić svojom knjigom “Berber ili prijatelj” obradovao maturante škole koju je završio

banner

Sve je manje majstora koji su spremni da znanje podijele sa mlađim i otkriju im tajne zanata koje su naučili kroz godine rada i iskustva. 

Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade, koji je poznat širom regiona oduševio je učenike Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti u Sarajevu. 

On je posjetio ovu obrazovnu ustanovu, a učenici četvrtih razreda smjera kozmetički tehničar uz diplomu su dobili njegovu knjigu „Berber ili prijatelj“. 

– Došao sam ovdje gdje je sve počelo prije dvadeset godina. Prošle su godine učenja, rada…  Sada imam priliku i zadovoljstvo da dio toga prenesem novim generacijama. Neprocjenjivo. Hvala mojoj školi, direktoru, svim profesorima, a posebno mojoj razrednici – kaže Irfan Tepić. 

Irfan je knjige podijelio zajedno sa svojom razrednicom Melihom Alić. 

Samo riječi hvale za Irfana Tepića imao je i profesor Suad Alić. 

– Lijepo je na ispraćaju još jedne generacije učenika iz škole da su dobili jednu korisnu knjigu. Bivši učenik škole Irfan Tepić, sada uspješni berber, je podijelio svakom učeniku maturantu primjerak svoje knjige kao primjer mogućeg životnog i profesionalnog razvoja. To je lijepa gesta prema učenicima, da na jedan poseban način sagledaju svoje mogućnosti i prilike, kao i poruka da i oni u svom budućem razvoju posvete pažnju novim generacijama – rekao je Suad Alić.

P.R.

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne) leti 478: GODIŠNJICA ”ONOG” ZVORNIKA  

Urednik BiH Info Desk

Rusija vraća zlatnu ikonu koju je Dodik poklonio Lavrovu!

Editor

Slika obišla svijet: Kućica na rijeci Drini

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment