BiH dijaspora

Dubrovniku: Shodno tradiciji održan Mimohod sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

banner

U organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Dubrovačko-neretvanske županije i Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Dubrovnika danas je na Stradunu već tradicionalno održan Mimohod sjećanja na žrtve Srebrenice, a u kojem je sudjelovao i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

Ove se godine obilježava 28. godišnjica od srebreničkog genocida nad Bošnjacima, a tim povodom, učesnici Mimohoda na simboličan su način obilježili ovu tužnu tragediju, prošetavši Stradunom i bacivši u more u dubrovačkom portu ljiljane. Na taj način prisjetili su se svih nedužno ubijenih i stradalih žrtava.

– U ime Grada Dubrovnika iznimna mi je čast što vam se mogu obratiti na iznimno tužan datum, tužan datum svih Bošnjaka, građana i mnogih obitelji Bosne i Hercegovine. Tužan je ovo dan za cijelu civilizaciju i čovječanstvo. U isto vrijeme moram kazati kako sam iznimno sretan i ponosan da na današnji dan, zajedno sa vama mogu koračati Stradunom, jer ova godišnjica važna je prije svega za kulturu sjećanja, ne za sijanje mržnje, nego za održavanje sjećanja na ljude, čija žrtva i danas vapi za pravdom, koju oni i njihove porodice, na ovozemaljskom životu nisu dočekali. I upravo zato je važno da svi mi, koji se držimo ljudima i čovjekom, koračamo danas Stradunom i sjetimo se kako male djece, tako i svih nevinih žrtava Srebrenice, ali i svih žrtava u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj. Nemojte nikada odustati u traženju pravde i održavanju sjećanja na vaše najmilije. Grad Dubrovnik je ponosan na današnje obilježavanje, a tako će biti i ubuduće. Hvala što ste došli pokloniti se i odati poštovanje nevinim žrtvama Srebrenice – istaknuo je predsjednik Gradskog vijeća Potrebica.

Srebrenički genocid 1995. smatra se najtežim ratnim zločinom počinjenim na evropskome tlu nakon Drugog svjetskog rata.

Preporod

Related posts

Sydney: Obilježen Dan bijelih traka u Prijedoru

BHD Info Desk Administrator

Kathrin Numić je Njemačku zamijenila BiH i sa mužem Nerminom pokrenula zanimljiv biznis

Editor

Danska: Preminuo dječak Amil Hasić (8) iz Sarajeva

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment