BiH dijaspora

U Puli održan mimohod sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici

banner

Mimohod sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, koji je počinjen prije 28 godina, održan je u utorak navečer na ulicama Pule. Završen je na centralnom trgu, te je ispred Gradske palače održan prigodan program.

Pijetet prema žrtvama Srebrenice na ovaj se način u najvećem istarskom gradu izražava od 2015. godine, a ovogodišnji mimohod održan je pod geslom “Srebrenica – da se ne zaboravi i nikad nigdje nikome ne dogodi”.

Kao i svake godine, tradicionalno su u zrak pušteni bijeli baloni u znak sjećanja na nevine žrtve genocida, a na rivi u more su ispuštene bijele ruže u znak pijeteta prema svim žrtvama.

– Ovo radimo već devet godina u saradnji s Vijećem bošnjačke nacionalne manjine Istarske županije, a ove godine sarađivala su sva ostala vijeća Istarske regije i većina nacionalnih zajednica Bošnjaka Istarske regije jer to je centralna manifestacija u našem gradu. Na drugim mjestima se ne obilježava tako masovno – poručila je predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Pule te Bošnjačke nacionalne manjine Pule i Istarske regije koja je bila organizator događaja Almira Raimović, prenosi Hina.

Related posts

Povodom rođendana kraljice Elizabete II: Aidi Salkić-Haughton britanska titula (MBE) za doprinos zajednici

Urednik BiH Info Desk

Uskrsna čestitka kardinala Puljića: Neka Uskrsli unese svjetla u sumornu stvarnost

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne) leti 206/ 93: TAKO TO RADE NORVEŽANI

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment