Moj stav

Čiča Draža za 90 sekundi u Sarajevu spojio partizane i mladomuslimane, eurokomuniste i FGR klub SDA, a nije vic!

banner

A činjenice kažu da su Mandića u najvećem broju izabrali Bošnjaci (muslimani). Da ga je najviše podržala stranka s prefiksom bošnjačke – Narod i pravda. Da je na izborima izabran Srđan Mandić, a nije Ajnadžić.

Piše Rasim Belko

Kada u zajednici vidite individue prošarane okrvavljenim bratstvom i jedinstvom i multikulturalnom borbom za ljudska prava plaćenom evropskim budžetima, neka vam bude jasno da ste u okruženju sarajevske “fine gradske raje (FGR)”.

U najkraćem eurokomunisti mehkog kova! Takvi su najčešći kritičari svega što je izvan interesa njihovih krugova, često se ponašajući po onoj kadija tuži, kadija sudi. A, kada se neko iz njihovih krugova nađe na udaru zasluženih kritika, prelaze u fazu odbrane po nacionalnom ključu. U viziji tih krugova svako ko se zove Jovan, Srđan, Peđa i slično zaštićen je od bilo kakvog kritikovanja ili ne daj Bože pozivanja na odgovornost. Po automatizmu aktiviraju klauzulu u kojoj se zahtjev za odgovornost pretvara u napad na multikulturalnost po viziji eurokomunista.

Dva primjera u svega mjesec dana najbolje su razotkrila kakva je to multikulturalnost sarajevskih eurokomunista. Prvi je Srđan Mandić, načelnik sarajevske općine Centar, kojem je Općinsko vijeće izglasalo opoziv jer prema mišljenju partnera iz Trojke nije radio po programu koji su dogovorili. I prvo što se čulo – smjenjuju ga jer je Srbin.

A činjenice kažu da su Mandića u najvećem broju izabrali Bošnjaci (muslimani). Da ga je najviše podržala stranka s prefiksom bošnjačke – Narod i pravda. Da je na izborima izabran vojnik Armije RBiH Srđan Mandić, a nije general Armije RBiH i prethodni načelnik Nedžad Ajnadžić.

Dakle, u srcu Sarajeva Srđan Mandić je izabran za načelnika. I nije izabran, niti će biti smijenjen (ako narod tako odluči), zato što je Srbin, već zato što nije radio ono za šta je dogovorom preuzeo odgovornost. A eurokomunisti crveno – narandžastih boja forsiraju tu odgovornost. Doduše, isključivo kada pričaju o drugima, naročito o SDA.

A onda je došao SFF. No, prije nego je Festival zacrvenio čaršiju, došao je Nele Karajlić i umalo se našao na crvenom tepihu. Pravovremena reakcija javnosti sigurno je utjecala da ljubitelj četnika ne dođe na Festival koji je nastao kao kulturni izričaj otpora agresiji.

Nele nije uspio, ali četnici jesu. I to direktno iz “Operacije Halijard”, na platno SFF-a. Doduše u promotivnom trajanju od minut i pol. Ali i to je dovoljno da fašisti u srpskoj politici proglase pobjedu – četnici ušli u Sarajevo.

Preosjetljiva na takve stvari, javnost u Sarajevu koju bi četnici poklali da su prije tri decenije ušetali u prijestonicu, zatražila je odgovore i odgovornost rukovodstva SFF. Odgovor je glasio – “nismo znali”. A iz Srbije jasno kažu i pokažu da su znali. I nema sumnje da su znali, ali nisu znali kako da se izvuku iz takve situacije. I direktor je svakako najodgovorniji, kao što je načelnik općine najodgovorniji u općini.

A direktor je Jovan Marjanović. I eto ti eurokomunista opet s pričom o multikulturalnosti. Jovan je Srbin i zato ga napada muslimanska čaršija. To što je Srbin i na čelu Festivala nije bitno. To što ga prije svi poznaju kao Sarajliju, pa tek Srbina, nije bitno. Bitno je da se ne smije tražiti odgovornost, jer je to udar na multikulti. A kada ti eurokomunisti napadaju “nacionaliste” Bošnjake za kriminal, to je dozvoljeno, pozivanje na odgovornost, pravnu državu… Pa neće ići gospodo, odgovornost nema etnicitet!

I kao šlag na kraju još jedne bare u koju je gurnuto Sarajevo pojavi se FGR klub SDA. Nije vic. Osnuje ga Ahmed Čorbo, predsjednik SDA Centar, tvrdnjom da se krenulo u napad na Jovana Marjanovića Joju jer je Srbin.

I još nam FGR Ahmed iz SDA kaže da smo se radikalizirali i da je njegov stav da se sačuva SFF i Jovan Marjanović. SFF bez dileme i tu se slažemo. Ali, ako ove godine SFF sam ne izađe i ne pokaže krivce, ko zna šta nas čeka dogodine. A Marjanović, kao direktor Festivala a ne Srbin treba izaći pred Sarajevo i državu i reći šta se desilo. A onda SFF treba odlučiti je li u svemu i direktor ima odgovornost.

Jer, često ti eurokomunisti, a evo i SDA FGR, direktore brane pričom o tome da nešto nisu znali. Pa dobro, i ovaj direktor u Pazariću se pravi da nije znao za brutalno maltretiranje djece. Jel to znači da nije odgovoran? Ako ne znaš šta ti se dešava u firmi koju vodiš, kakav si to direktor!?

I da zaključim, čiča Draža je za minut i pol uspio spojiti partizane i mladomuslimane, eurokomuniste i FGR klub SDA, a nije vic!

A ne mogu da ne upitam – jesmo li mi radikalizirani što tražimo odgovornost ili ste vi koji branite neodgovornost produkt, kako reče FGR Čorbo, obavještajnih službi? Tačno više nisam siguran, al neću dalje, treba da uz radikalnog srbofoba postanem i islamofob, nema šanse!

Živio SFF!

Izvor: Čiča Draža za 90 sekundi u Sarajevu spojio partizane i mladomuslimane, eurokomuniste i FGR klub SDA, a nije vic! (nap.ba)

Related posts

Poruka Bogića Bogićevića javnosti, “a posebno građanima Sarajeva”

Editor

IGK: Granice Bosne i Hercegovine su granice bošnjačke opstojnosti

Urednik BiH Info Desk

ZAGONETAN KOMPROMIS BH PREDSJEDNIŠTVA

Editor

Leave a Comment