Video

Zlatan Fazlić Fazla objavio pjesmu “1425 dana” o opsadi Sarajeva

banner

Bosanskohercegovački kantautor i muzički autor Zlatan Fazlić Fazla objavio je novu autorsku pjesmu pod nazivom “1425 dana”.

Bosanskohercegovački kantautor i muzički autor Zlatan Fazlić Fazla objavio je novu autorsku pjesmu pod nazivom “1425 dana”.

Ova nova Fazlina kompozicija najavni je singl njegovog novog muzičkog djela na kojem je radio proteklih mjeseci, a koje će u cjelosti biti posvećeno danima opsade Sarajeva.

– Skice za ove pjesme nastale su prije trideset godina, a svoj finalni oblik dobile su nedavno. Valjda mi je trebalo sve to vrijeme da ono što smo prošli svarim, preradim i uobličim u muzičko djelo.

Sve vrijeme nakon opsade, svih ovih godina, nekako sam stalno imao osjećaj da sam dužan učiniti ovo, napraviti ove pjesme, za sve one koji su prošli opsadu Sarajeva, za sve koji su preživjeli i za one koji nisu. Moralo je to nekako izaći iz mene – kaže Fazla.

Fazla je autor muzike, teksta i aranžmana za pjesmu “1425 dana”. Snimanje je obavljeno u studiju TO PROFI, pjesmu je miksao Adnan Mušanović, a ženski vokal je Aida Mušanović-Arsić.

Fotografije su djelo slavnog ratnog fotografa Danila Krstanovića, a video je kreirao Alan Savić.

Fazla nastavlja rad u studiju na novim pjesmama iz ovog ciklusa.

Patria

Related posts

Divanhana objavila novu pjesmu: Poslušajte “Ćilim”

Urednik BiH Info Desk

Enela Palavra objavila novu pjesmu „Ovo ljeto“ pa se priprema za turneju sa Lepom Brenom

Urednik BiH Info Desk

Ahmetović: ŠAH MAT Dodiku, gotov je! Ni povratak u institucije mu neće pomoći! Spremne mu sankcije!

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment