Književnost

Pomovisana knjiga „Sve možeš, ako vjeruješ da možeš“ autorice Suade Duraković

banner

U Domu književnosti Tuzla u sastavu Centra za kulturu Tuzla, a u  organizaciji izdavačke kuće BMG Bosansko medijske grupe upriličena je promocija knjige „Sve možeš ako vjeruješ da možeš“ autorice Suade Duraković. Knjiga je posvećena svim ženama koje još uvijek doživljavaju neku vrstu nasilja, što je posebno aktuelno u posljednje vrijeme kada se širom Balkana, ali i svijeta uopšte dešavali problemi uzroka nasilja. Autorica je pisala o svom nasilju koje se dešavalo 20 godina.

O knjizi su govorili autorica knjige Suada Duraković i promotor knjige Meša Pargan.
Knjiga „Sve možeš, ako vjeruješ da možeš“ autorice Suade Duraković govori o nasilju nad ženama kao ozbiljnom  problemu.Suada Duraković je hrabro i iskreno podijelila svoju autentičnu priču, otvorivši dušu pred čitaocima, donoseći tako jednu od najpotresnijih priča o nasilju u porodici. Njen životni put i suočavanje s teškim situacijama postali su izvor inspiracija, nade i podrške.Tako je nastalo potresno štivo, istakao je promotor knjige Meša Pargan, koji naglašava:- Knjiga je posebno važna za žene koje se suočavaju sa nasiljem u porodici, koje se pretrpjele porodično ili druge vrste nasilja. Važna je također za socijalne radnike, a u konačnici za muškarce 21.stoljeća, kako bi se i sami borili protiv svih oblika nasilja. Knjiga autorice Suade Duraković , pruža posebnu snagu i podršku ženama, te ohrabruje da se suoče sa vlastitim pričama i izazovima, istakao je promotor Meša Pargan.

Autorica knjige Suada Duraković , sa tužnim prisjećanjem života sa kojim se suočavala 20 godina je isticala na pomociji, kako je sve preživljavala i nije željela da u javnost to publikuje zbog svih okolnisti i djece i roditelja i prijatelja i naroda sa kojim je bila opkoljena. U početku je krila, a doživljavala je i ekonomsko nasilje i emocionalno , tražila je pomoć sa svih strana, prijavljivala je i nasilje i odlučila je da na drugi način to ostavi za sva vremena kao dokumenat, napisala je knjigu jer joj je to bio najprihvatljiviji način  u njenoj duši da joj olakša u njenim ružnim i tužnim vremenima koje je preživjela. 

Duška REBIĆ  

Related posts

KAPIJE SVJETLOSTI UMJETNIČKI I NAUČNI UNIVERZIM DR SENADINA PUPOVIĆA

BHD Info Desk Administrator

KONKURS – JAVNI POZIV: „MOST PJESNIKA -1. MEĐUNARODNI KONKURS POEZIJE – 2022“

Urednik BiH Info Desk

U Sarajevu završen 34. sajam knjige

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment