BiH dijaspora

Pokrenuta zajednica bh.dijaspore na WhatsApp-u

banner

S velikim zadovoljstvom najavljujemo pokretanje Zajednice bh.dijaspore na WhatsApp-u. 

Zajednica ima namjeru da pruža relevantne informacije o investicijskim i B2B prilikama u BiH, kao i o  mogućnostima stažiranja, prenosa znanja, dobijanja finansijske i tehničke podrške, te ostalim mogućnostima angažmana dijaspore u BiH, uključujući i informisanje o važnim statusnim pitanjima.

‘S obzirom na sve ubrzaniji tempo života, posebno u zemljama zapadnog svijeta gdje najveći broj osoba bh.porijekla boravi, suočavamo se sa izazovom kako i dalje efikasno informisati našu dijasporu te ih na taj način dugoročno vezati, odnosno involvirati u razvoj zemlje porijekla. S obzirom da se mnogi od nas danas informišu putem telefona, društvenih mreža i sličnih aplikacija, došli smo na ideju da se prilagodimo dijaspori te da ih povremeno informišemo putem jedne ovakve grupe’, pojašnjava Armin Alijagić iz Biznis centra bh.dijaspore, te dodaje: ‘Obavijesti koje će se slati prije svega moraju da ispunjavaju sljedeće kriterije: iste moraju biti relevantne, korisne te koncizne za naše ljude koji svoje prebivalište imaju van granica BiH, dok je u konačnici cilj isti: informisana i angažovana bh.dijaspora’.

Zajednici bh.dijaspore na WhatsApp-u je moguće pristupiti klikom na sljedeći link: https://bit.ly/diaspora-whatsapp 

Pokrenut u oktobru 2022. godine, USAID-ov petogodišnji projekt Diaspora Invest, vrijedan 15,7 miliona dolara podstiče saradnju između lokalnih zajednica i dijaspore BiH i katalizira ulaganja iz dijaspore i prenos znanja kao podršku ekonomskom i društvenom razvoju BiH.

Srdačan pozdrav i unaprijed velika hvala, 

Biznis centra bh.dijaspore

Related posts

Danska: Bošnjaci iniciraju obnovu džamije u selu Klek

Urednik BiH Info Desk

Kud “Zlatni ljiljani” Insbruck: Čuvari bh. tradicije i kulture

Editor

(Video) Sarajlija u Australiji ostvaruje san: Stvorio brend električnih motora

Editor

Leave a Comment