Bosnia Appeal

KUPI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆ: Donirajte novogodišnje paketiće za ranjivu djecu

banner

Humanitarna organizacije World Vision u BiH, već šestu godinu uspješno organizuje kampanju prikupljanja sredstava za nabavku i distribuciju novogodišnjih paketića za najranjiviju djecu u Bosni i Hercegovini. 

World Vision BiH je organizacija za pomoć, razvoj i zagovaranje koja naredne godine obilježava 30 godine posvećenosti rada s djecom, njihovim porodicama i zajednicama u cilju prevazilaženja siromaštva i nepravde a kako bi djeca imala sigurno okruženje u kojem mogu ostvariti svoj puni potencijal.  

Dječaci i djevojčice svakodnevno svjedoče slušaju i čitaju o nasilju u našoj zemlji, Balkanu i široj regiji. Roditeljima, ali i nastavnicima, nedostaju smjernice za djeci prilagođenu komunikaciju o konfliktima, izbjeglištvu i neimaštini u zemlji, ali i široj regiji. World Vision BiH vjeruje da, u poplavi uznemirujućih vijesti, djeci dugujemo osjećaj sigurnosti, stabilnosti i momente sreće. Ovogodišnjim darivanjem, razgovorima i druženjem sa djevojčicama i dječacima u BiH vraćamo djelić onog što im pripada – sitne novogodišnje poklone koji su neodvojivi dio sjećanja na djetinjstvo.

World Vision | World Vision ili World Vision | Kupi poklon

Poklonite novogodišnji paketić jednom ili više ranjive djece i ostvarite novogodišnju želju ugroženih djevojčica ili dječaka.

Cijena paketića za jedno dijete je 20 KM, a u njimu će se naći djeci omiljene igračke, mnoštvo slatkiša ali i dio zimske opreme (zimski šal i/ili zimska kapica).

Izvještaj o donaciji ćete dobiti na Vaš e-mail, a informacije o kampanji ćemo redovno dijeliti na društvenim mrežama.

Pored novogodišnjih paketića, ranjivoj djeci možete pokloniti školski pribor, ruksak sa školskim priborom, prehrambeni paket, te higijensko-prehrambeni paket.

BHDINFODESK

Related posts

Pomozi.ba: Spasimo nogu 32-godišnjeg Berina Zukanovića

Urednik BiH Info Desk

Bosanski islamski kulturni centar Chicago: Povodom Dana zahvalnosti pokrenuta humanitarna akcija

MFS-EMMAUS: Najveći konvoj humanitarne pomoći iz Bosne i Hercegovine stigao na granicu Sirije

Leave a Comment