Govor zemlje moje

Knjiga “Kratka povijest Bosne Srebrene” prevedena na engleski jezik

banner

Iz tiska je u izdanju Franjevačkog medijskog centra “Svjetlo riječi” izišla knjiga “Franciscans Among Their People. A Brief History of the Franciscan Province of Bosna Srebrena”, autora fra Anđelka Baruna.

Knjiga je prethodno objavljena na hrvatskom jeziku pod naslovom “Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene”, a sada je prevedena na engleski jezik s ciljem da ovaj zapis o bogatoj prošlosti, kulturi i baštini BiH stigne do što većeg broja čitatelja.

Franjevci su u Bosnu i Hercegovinu došli prije više od sedam stoljeća tako da je Franjevačka provincija jedina institucija na ovim prostorima s neprekinutim kontinuitetom djelovanja kroz nekoliko velikih povijesnih epoha. O ovom ustrajnom dugogodišnjem djelovanju franjevaca koje traje i danas, govori knjiga fra Anđelka Baruna pod naslovom “Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene”. Knjiga je objavljena 2021. godine u izdanju FMC Svjetlo riječi i privukla je veliku pozornost čitateljske publike, a njena verzija na engleskom jeziku, u prijevodu Ane Papić, objavljena je za sve govornike engleskog jezika koje zanima više o tome kako su franjevci nesebično “krčili” put kulturi i boljitku svih nas.

S obzirom da knjiga predstavlja relevantan izvor zanimljivih povijesnih podataka i zbivanja na našim područjima, objavljena je i verzija na engleskom jeziku kako bi najvažniji povijesni događaji Provincije, ali i Bosne i Hercegovine od dolaska franjevaca pa do danas mogli biti trajno sačuvani i predstavljeni zainteresiranim čitateljima stranih govornih područja.

Knjigu “Franciscans Among Their People. A Brief History of the Franciscan Province of Bosna Srebrena” kao i knjigu na hrvatskom jeziku “Franjevci među svojim pukom. Kratka povijest Bosne Srebrene” možete naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200; e-mailom na adresu prodaja@svjetlorijeci.ba; ili na web knjižari Svjetla riječi.

P.R.

Related posts

Grad Beč razvio jezičku aplikaciju i na bosanskom jeziku

Osnovni sud u Bijeljini donio presudu: U svjedočanstvu mora pisati bosanski jezik!

„Kvalitetno inkluzivno obrazovanje sada!“: #ProbudiSe

Editor

Leave a Comment