BiH dijaspora

Pažanja!!: Sve osobe koja prenose gotovinu u iznosu većem od 20.000 KM moraju to prijaviti carinskoj službi BiH

banner

Carinska služba Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine najavila je da će u narednom periodu vršiti pojačane mjere nadzora prijenosa gotovine preko svih međunarodnih graničnih prijelaza.

Kako ne bi bili u prekršaju i u situaciji da im novac bude oduzet, sve osobe koja prenose gotovinu u iznosu većem od 20.000 KM moraju to prijaviti carinskoj službi BiH.

Prijava se podnosi na pisanom “Obrascu za prijavu gotovine” koji sadrži podatke o podnosiocu, vlasniku gotovine, predviđenom primaocu gotovine, iznosu i vrsti gotovine, porijeklu i namjeni gotovine, smjeru putovanja i prevoznom sredstvu.

Svaka fizička osoba može popuniti Obrazac elektronskim putem (dostupan na web stranici UIO), te ga ispunjenog i isprintanog predati službeniku na graničnom prelazu ili ga ispuniti na samom graničnom prijelazu, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Podsjetimo, u vrijeme novogodišnjih praznika i godišnjih odmora pojačan je promet na većini granični prijelaza, jer mnogobrojna dijaspora masovno dolazi u BiH.

BHDINFODESK

Related posts

Jedan od organizatora protesta u Briselu Dino Salihagić za BUKU: Čini se da će slučaj BiH okupiti neku novu koaliciju

BHD Info Desk Administrator

Aerodroma Banjaluka: Bosanci i Hercegovci zbog posla odletjeli na Island

BHD Info Desk Administrator

Da ne biste dobili po džepu: Pogledajte šta od sada (ne)smijete unijeti u Hrvatsku

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment