BiH dijaspora

Belgija: Leila Agić kandidat na narednim opštinskim izborima

Komunalni izbori u Belgiji zakazani su za 14. oktobra 2018 a svoje  jesto u politici ove zemlje tražit će Leila Agić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja se nalazi na listi Socijalne Stranke (PS-spa) za mjesto u opštinskom parlamentu Molenbeek.

Naravno kao i svi mladi ljudi Leila je iskoristila prednost društvenih mreža i opratila se potencijalnim glasačima: “Imam 23 godine i magistriram političke nauke u Briselu. Porijeklom sam iz Bosne i Hercegovine jer se moja porodica doselila u Belgiju 1994 godine dok je u BiH bio rat. Doselili smo se u Molenbeek i tu živim danas. S obzirom da ovdje živim od rođenja i da ovo mjesto ima dosta prilika za napredak ušla sam u politiku kako bi doprinijela društvu i zajednici. Počela sam se baviti politikom sa 16 godina. Učlanila sam se u « Désir d’avenir » uz Ségolène Royale u Francuskoj.Ta žena je bila moj izbor i pružila mi je priliku da uđem i bolje upoznam kako funkcioniše politika.”

Inače, Leila Agić je trenutno predsjednica mladih u Socijalnoj Stranki (PS-spa) od 2014 godine i prvi put se kandidira za izbore iako je politički aktivna već 8 godina.

BHDINFODESK

Related posts

Australija uvrstila ‘Dan državnosti BiH’ na multikulturni kalendar Ministarstva za obrazovanje Novog Južnog Velsa

Urednik BiH Info Desk

Hiljade Amerikanaca u Nju Džersiju ispratilo Dr. Safeta Ćatovića „čovjeka Bosne i svijeta“

Urednik BiH Info Desk

(Video) Kanada: Rušenje Starog mosta tragedija cijelog čovječanstva

Leave a Comment