BiH dijaspora

Belgija: Leila Agić kandidat na narednim opštinskim izborima

Komunalni izbori u Belgiji zakazani su za 14. oktobra 2018 a svoje  jesto u politici ove zemlje tražit će Leila Agić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja se nalazi na listi Socijalne Stranke (PS-spa) za mjesto u opštinskom parlamentu Molenbeek.

Naravno kao i svi mladi ljudi Leila je iskoristila prednost društvenih mreža i opratila se potencijalnim glasačima: “Imam 23 godine i magistriram političke nauke u Briselu. Porijeklom sam iz Bosne i Hercegovine jer se moja porodica doselila u Belgiju 1994 godine dok je u BiH bio rat. Doselili smo se u Molenbeek i tu živim danas. S obzirom da ovdje živim od rođenja i da ovo mjesto ima dosta prilika za napredak ušla sam u politiku kako bi doprinijela društvu i zajednici. Počela sam se baviti politikom sa 16 godina. Učlanila sam se u « Désir d’avenir » uz Ségolène Royale u Francuskoj.Ta žena je bila moj izbor i pružila mi je priliku da uđem i bolje upoznam kako funkcioniše politika.”

Inače, Leila Agić je trenutno predsjednica mladih u Socijalnoj Stranki (PS-spa) od 2014 godine i prvi put se kandidira za izbore iako je politički aktivna već 8 godina.

BHDINFODESK

Related posts

Novi uspjeh bh. naučnika: Dr. Ervin Sejdić izabran za novog člana prestižnog Kanadskog kraljevskog društva

Urednik BiH Info Desk

Jasmina je Australiju došla kao izbjeglica, sada na čelu Australskog Vijeća za izbjeglice

BHD Info Desk Administrator

(Video) Dr. Almasa Hadžiahmetović Bass, stručnjak za razvoj lijekova u SAD: Kako se testiraju COVID-19 vakcine?

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment