BiH dijaspora

Belgija: Leila Agić kandidat na narednim opštinskim izborima

Komunalni izbori u Belgiji zakazani su za 14. oktobra 2018 a svoje  jesto u politici ove zemlje tražit će Leila Agić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koja se nalazi na listi Socijalne Stranke (PS-spa) za mjesto u opštinskom parlamentu Molenbeek.

Naravno kao i svi mladi ljudi Leila je iskoristila prednost društvenih mreža i opratila se potencijalnim glasačima: “Imam 23 godine i magistriram političke nauke u Briselu. Porijeklom sam iz Bosne i Hercegovine jer se moja porodica doselila u Belgiju 1994 godine dok je u BiH bio rat. Doselili smo se u Molenbeek i tu živim danas. S obzirom da ovdje živim od rođenja i da ovo mjesto ima dosta prilika za napredak ušla sam u politiku kako bi doprinijela društvu i zajednici. Počela sam se baviti politikom sa 16 godina. Učlanila sam se u « Désir d’avenir » uz Ségolène Royale u Francuskoj.Ta žena je bila moj izbor i pružila mi je priliku da uđem i bolje upoznam kako funkcioniše politika.”

Inače, Leila Agić je trenutno predsjednica mladih u Socijalnoj Stranki (PS-spa) od 2014 godine i prvi put se kandidira za izbore iako je politički aktivna već 8 godina.

BHDINFODESK

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne)leti: 366: SKANDINAVCI SU „POSLUŠALI“

Urednik BiH Info Desk

Mostarski aerodrom ostao bez jedine redovne aviolinije

BHD Info Desk Administrator

“KLUB 100-PLUS” pisao ministru Milošu Lučiću: Zahtjevi bh.dijaspore još na čekanju!

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment