BiH dijaspora

Frankfurt: Preko 50 Bosanaca i Hercegovaca na večeri upoznavanja i umrežavanja

banner

U utorka u Frankfurtu održana je izuzetno posjećena večer upoznavanja i umrežavanja Bosanca i Hercegovaca koji žive i rade u tom ddjelu Njemačke, na svojoj Facebook stranici objavio je Dr. Edhem “Eddie” Čustović , post prenosimo u cjelosti:

Kakva čast upoznati ove uspješne Bosance/Hercegovce u Frankfurtu

Sinoć smo zajedno sa njemačkim/bosanskohercegovačkim kulturnim društvom “Sevdah” Frankfurt ugostili preko 50 Bosanaca i Hercegovaca iz Frankfurta, Offenbacha, Mainza, Kaiserslauterna i drugih obližnjih gradova u profesionalnoj večeri umrežavanja. Predstavili smo Bosnia & Herzegovina Futures Foundation i stekli mnogo novih članova. Dogovorili smo se da:

Nastavimo sa suradnjom i organizacijom više susreta u ovoj regiji kako bi se naši profesionalci povezali i uspostavili nova partnerstva i prijateljstva

Promovirati i ohrabriti više bosanskih studenata i mladih profesionalaca iz regije Frankfurta da prisustvuju našem Futures Leaders Summit i na taj način grade mostove između naših mladih na globalnom nivou

Da se što više profesionalaca iz ove regije uključi u naš rad kao donatori, mentori, govornici itd. kako bismo povećali dobro koje radimo.

Zaista je nevjerovatno vidjeti šta su naši ljudi postigli na ovim prostorima, od profesora, vodećih hirurga, finansijskih i poslovnih stručnjaka, inženjera koji razvijaju infrastrukturu, obnovljive izvore energije i još mnogo toga.

Posebno hvala našim domaćinima DBHKV “Sevdah – Frankfurt am Main” e.V. što ste nas ugostili. Zaista cijenim koliko radite na očuvanju bosanske kulture i jezika.

Izvor: (20+) Kakva čast upoznati ove uspješne… – Dr. Edhem Čustović | Facebook

Related posts

Predstavljamo Refku Kovač, lidera projekta “Proširena Evropa”, u Norveškoj: Ova manifestacija ima za cilj da norveškoj publici približi kulturu Istočne Evrope

Emira Buzu koronavirus “zarobio” u dalekom Tunisu

Urednik BiH Info Desk

Nakon saobraćajne nesreće u Njemačkoj: Brojni vozači kamiona opraštaju se od kolege Merseda Bradarića

Editor

Leave a Comment