BiH

Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca osnaženo novim članovima

banner

U okviru osnaživanja kadrovskih kapaciteta Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca (VKBI) Upravni odbor te nevladine organizacije donio je odluku o prijemu novih članova iz reda akademske zajednice koji su svojim dosadašnjim naučno-istraživačkim i intelektualnim radom obogatili i unaprijedili bosanskohercegovačko društvo. 

Iz reda istaknutih naučnika iz historijskih nauka u članstvo Vijeća primljeni su dr. Sedad Bešlija, dr. Jasmin Medić, dr. Dženita Sarač Rujanac, dr. Enes Dedić, dr. Hana Younis, iz oblasti medicinskih nauka prof.dr. Ilijas Pilav i prof.dr. Aida Pilav, iz oblasti pravnih nauka prof.dr. Larisa Velić, te profesorica Akademije scenskih umjetnosti glumica Minka Emina Muftić.

Svi primljeni članovi stavili su se u punom kapacitetu na raspolaganje odgovarajućim stručnim savjetima koji funkcioniraju u okviru Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca ističući zahvalnost na prijem u organizaciju koja više od 30 godina okuplja istaknute predstavnike iz reda akademske zajednice bošnjačke provenijencije različitih ideoloških svjetonazora i uvjerenja.

Ovim činom ukazuje se kako u ovim kriznim vremenima, u kojima se nalazi Bosna i Hercegovina i bošnjački narod, treba odgovoriti – okupljanjem i objedinjavanjem kredibilnih ličnosti, kako bi se kroz institut savjetovanja i promišljanja na temelju kritičkih osvrta i analiza, ponudila kvalitetna rješenja koja unapređuju Bosnu i Hercegovinu kao društvo zajedničkih vrijednosti koje je, prije svega, utemeljeno na znanju i provjerenim i utvrđenim naučnim činjenicama, saopćeno je iz VKBI.

BHDINFODESK

Related posts

Kanton Sarajevo: Nije usvojena inicijativa da se finansijski pomogne odbrana optuženih u slučaju Dobrovoljačka

Editor

OD APLIKACIJE SKY DO CRNE LISTE: SAD uvele sankcije tužiteljici Diani Kajmaković

BHD Info Desk Administrator

“Ping-pong” s ikonom: Dodik uslovljava vraćanje ikone Ukrajini

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment