BiH dijaspora

Novi problemi za Muslimovića, još jedna žena tvrdi da ju je prevario

banner

Prva cifra je bila 2.000 franaka (više od 4.000 KM), s dogovorom da mi on to vrati. Nikada nisam sumnjala da mi neće vratiti pozajmicu, vjerovala sam mu, rekla je ženaJoš jedna žena tvrdi da ju je pjevač Halid Muslimović prevario.

Navela je da joj je ostao dužan novac koji mu je posudila prije 15 godina. Njeni inicijali su M. N. i živi u Švicarskoj. Tvrdi da mu je pozajmila 11.000 franaka (više od 22.000 KM).

– Najprije želim da kažem da ne želim da koristim svoje ime i prezime ovako javno jer Halid nije vrijedan da svoju porodicu dovodim u neprijatnu situaciju. Javljam vam se jer sam pratila slučaj Sonje Bašić i njene probleme s Muslimovićem oko dugovanja novca. Naravno da joj sve vjerujem, kazala je za Kurir.

Dalje je navela kako je njen sin prije 16 godina imao težak oblik kancera te da Halida poznaje više od 30 godina.

– Kad je počeo rat, otišla sam u Švicarsku. Imala sam tetku u Sanskom Mostu, a Halid je živio u Prijedoru pa sam ga poznavala prijateljski, to naglašavam. Iznenada kada je prije 15 godina dolazio u Švicarsku mi se javio. Ja sam mu rekla: ‘Vrlo rado se možemo vidjeti, Halide. Imamo dosta tema za razgovor‘. Čim smo se našli, on je počeo priču da je u finansijskim problemima, da je upao u kredit i pitao me je da li ja mogu da mu pomognem, nastavila je.

S obzirom na to da je njen sin tad bio teško bolestan i da su i njoj mnogi pomogli finansijski, odlučila mu je pozajmiti novac.

– Prva cifra je bila 2.000 franaka (više od 4.000 KM), s dogovorom da mi on to vrati. Nikada nisam sumnjala da mi neće vratiti pozajmicu, vjerovala sam mu. Tad mu je majka bila bolesna, a on mi se kleo u majku da će mi vratiti novac. Poslije toga mi se javljao i govorio mi da još čeka da mu vrate neki novac pa mi je poslije toga tražio nove pozajmice i ja sam mu dala još tri puta po 3.000 franaka (više od 6.000 KM), kazala je.

Novinari spomenutog srbijanskog portala su je pitali zašto je to učinila, znajući da ne postoji nikakva garancija da će joj vratiti dug.

– Kad sad slušam priče drugih žrtava, za sebe bih rekla da sam bila glupa, ali morate da shvatite da ja živim u sistemu koji dobro funkcioniše i kad se neko kune, a kleo se u majku i djecu, onda sam razmišljala da je Bog meni pomogao u teškoj situaciji, zašto ne bih i ja njemu kad je u problemu? U međuvremenu sam ga mnogo puta zvala da mi vrati novac, ali je on uvijek smišljao neke izgovore. Kad sam vidjela Sonjinu priču, tad sam mu rekla da treba da ga bude sramota što to radi i drugim ljudima, odgovorila je.

Nakon toga ga je odlučila blokirati. Također tvrdi da je prije toga pisala i njegovoj ženi Adelisi Hodžić i tražila da joj vrate novac jer je ona bila upućena u cijelu priču.

– Znala je da mi je dijete bilo teško bolesno. Pisala sam i njegovoj djeci misleći da će makar oni biti razumni, ali ništa ni od toga. Kasnije me je Adelisa zvala, ali nisam htjela da joj se javim, jer nemam šta da pričam sa prevarantima, rekla je.

Kurir je također objavio kako su novinari poslali poruke i Halidu i njegovoj supruzi, ali nisu dobili odgovor.

Related posts

Njemačka: Neonacisti prijetili porodici iz BiH

Editor

Manifestacija “Rođendan Bosne” 15. oktobra u bečkoj diplomatskoj akademiji

Urednik BiH Info Desk

Sajam bh. knjige u Geteborgu – Nagrada ‘Meho Baraković’ za 2024. bh. piscu Izetu Muratspahiću

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment