Dopunske škole

GOVORI – DA TE VIDIM! PRIGODNOM MANIFESTACIJOM, U STUTTGARTU OBILJEŽEN ZAVRŠETAK ŠKOLSKE GODINE U BOSANSKIM ŠKOLAMA

banner

JEDNA SI JEDINA – BOSNA I HERCEGOVINA!

STUTTGART – Povodom završetka školske 2023/2024. godine u dopunskim školama BiH, u nedjelju, 30. juna 2024. godine, u Stuttgartu je održana tradicionalna manifestacija Jedna si jedina – Bosna i Hercegovina!

Trosatni program manifestacije oduševio je sve prisutne. Osim predstavnika bosanskih škola iz Stuttgart- Norda, Sindelfingena, S-Wangena, Aalena i Frankfurta, program u Stuttgartu obogatili su i uveličali, i: najmlađi članovi KUD-a „Mladi biseri“ iz Stuttgarta, profesorice: Azra Hodžić-Kadić iz Beča, Samra Mujanić iz Konstanza, Alma Hodzic i Nela Miler iz Frankfurta, Ajdina Bešić iz Stuttgarta (učesnice Panela: Identitet i maternji jezik u dijaspori), muzičari Mišo Mandić i Zoran Fejzagić, književnik Rizvan Rizvić i mnogi drugi.

Specijalni dio programa na manifestaciji u Stuttgartu bio je posvećen proglašenju najboljih likovnih i literarnih radova učenika i učenica u 2024. godini prispjelih na tradicionalni konkurs Saveza.

Dio atmosfere sa manifestacije u Stuttgartu zabilježen je i na fotografijama, u prilogu. Zahvaljujem se svim učesnicima programa i svima onima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju ove manifestacije.

Foto: (6) haris halilovic – search results | Facebook

Related posts

Visočanka Ajla Čaušević nova je savjetnica za mlade ambasadora Velike Britanije u BiH

Urednik BiH Info Desk

SA SASTANKA U REUTLINGENU: PUNA PODRŠKA RADU BOSANSKE ŠKOLE

Editor

3MT takmičenje: Najbolji studenti doktorskih studija osvojili 10.000 eura

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment