Kultura

Đuro i njegova ”Đurologija” 18.marta premijerno u Londonu

Autorski hit Branka Đurića – Đure, ”Đurologija”, trenutno je najgledanija predstava u cijelom region I dijaspori. Naime, ”Đurologiju” je u posljednjih 12 mjeseci pogledalo preko 170 000 ljudi, uključujući zemlje regije, Australiju, Kanadu, SAD i Skandinaviju. U svim gradovima i mjestima u kojima je igrala, ”Đurologija” je izazvala veliki interes javnosti te se za svaki nastup tražila karta više.
Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u kultnom projektu ”Top lista nadrealista” i ”Audicija” , ”Đurologija” donosi jednog novog, drugačijeg, a opet prepoznatljivog Đuru koji kroz 90 minuta trajanja šoua izvlači ono najbolje iz svakog gledaoca i izaziva im salve osmjeha na licima.
Ovaj svojevrsni (anti)stand up show, kako ga i sam Đuro voli nazivati, u stvari je zbirka Đurinih razmišljanja koja na zabavan način predstavljaju sve ono što ga nasmijava, ali i nervira u današnjem životu. ”Na svakoj predstavi svi se prepoznaju u situacijama o kojima govorim. Bilo da se dotaknem jutarnjeg tuširanja ili vožnje tramvajem… na sceni demistifikujem i sebe samog pa ljudima iskreno govorim kakve osećaje imam, o čemu razmišljam, što me dekoncentriše, itd.” kaže Đuro.

Karte u prodaji

Sve one koji dosada nisu uspeli doći kod Đure po svoju dozu smeha, ali i one koje ga žele vidjeti, obavještavamo da će popularni Sarajlija s ljubljanskom adresom po prvi put nasmijavati publiku u Londonu…18.mart 2017, 20.30 sati,  Watermans Art centre 40 High street Brentford, London TW8 a karte se mogu bukirati na ovom linku https: //www.watermans.org.uk/events/djurologija/

BHDINFODESK

Related posts

Jajce obilježava dvostruki jubilej 40. Pozorišnih/Kazališnih igara BiH

BHD Info Desk Administrator

CHICAGO: SVJETSKA PREMIJERA “SEVDAH MEDLEY”

Editor

Novogodišnje slavlje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine: Sarajlije u Novu godinu uvode Zdravko Čolić i Crvena jabuka

Leave a Comment