Moj stav

Sjajne stvari dogodit će se stavite li limun pored kreveta

banner

SVI znaju da je limun dobro konzumirati kad smo prehlađeni ili imamo gripu. No, osim što je bogat vitaminom C, limun sadrži i mnoga druga pozitivna svojstva, a staviti ga pored kreveta, pun je pogodak, piše Brightside. Evo zašto je dobro da ga imate pored kreveta.

Opušta

Aroma citrusa dobro utječe na živčani sustave te pomaže žlijezdama u vašem tijelu da prorade. Istraživanja pokazuju i da ovaj citrus smanjuje anksioznost i napetost te se preporučuje da ga ostavite pored kreveta u kojem spavate.

Koncentracija

Limun je dobar stimulans. Njegov miris pomaže u mentalnim aktivnostima. Japanski znanstvenici ustanovili su da čak i na poslu se ljudi mnogo bolje osjećaju nakon što pomirišu limun. Istraživanje tvrdi da je zaposlenima koji su imali limun u uredu koncentracija bila na višem nivou.

Bakterije

Limun je ubojica bakterija, upravo zato preporučuje se u zimskoj, ali isto tako i ljetnoj sezoni kad ima najviše bakterija u zraku. Presječen limun u prostoriji dođe kao neka vrsta čistača zraka.

Bube

Kad dođe ljeto svi znamo kakva je situacija. Bube na sve strane. Miris limuna baš im se ne sviđa pretjerano, a mravi, muhe i komarci uglavnom će se sklanjati iz prostorije u kojoj miriše limun.

Krvni tlak

Istraživanje je također pokazalo kako miris limuna smanjuje krvni pritisak te se preporučuje njegovo korištenje u takozvane “aromaterapeutske” svrhe.

Suzana Ćivša

Related posts

Zija Dizdarević: BiH kao otvoreno pitanje

Vremeplov: 9. januara kao “dana RS-a”/ Poruke osuđenih ratnih zločinaca Karadžića i Krajišnika o planskim zločinima

Editor

Ambasador Matthew Field: Neupitan stav Ujedinjenog Kraljevstva – u Srebrenici je počinjen genocid

Leave a Comment