Moj stav

Pismo Denisa Bećirovića svim građanima BiH: Ovo su bitne poruke, molim vas, dobro razmislite o njima

banner

Denis Bećirović, potpredsjednik i zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uputio je otvoreno pismo građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,

Politički vrh i režimski mediji u Srbiji ovih dana intenziviraju prljavi politički, medijski, psihološki, diplomatski i obavještajni rat protiv države Bosne i Hercegovine. Ne zaboravimo, kreatori i nosioci takve zlonamjerne politike prema našoj državi su učenici i najbliži saradnici Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja.

Kao u najcrnjim vremenima agresije na državu Bosnu i Hercegovinu, beogradska propaganda ponovno zamjenjuje teze, izvrće istinu, plasira laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje… Ne smijemo biti kukavice i prodane duše i prešutjeti nove nepravde prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

Režim u Beogradu je u panici jer će za sedam dana biti izrečena presuda njihovom miljeniku i njihovom generalu Ratku Mladiću i ona će vjerovatno biti osuđujuća, za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i drugim dijelovima BiH. Ta presuda će još jednom istaći da je Srbija i vojno, i politički i logistički učestvovala u ratu u BiH.

Manipulatori ponovno primjenjuju oprobani recept diskreditiranja probosanskih političkih kadrova. Rušenje Bosne i Hercegovine uvijek je počinjalo i odvijalo se preko kadrova. Kadrovi su tajna politike.

Zašto smo dozvolili da antibosanska mašinerija djeluje sistemski, a da se država Bosna i Hercegovina ne brani sistemski i organizirano? Kada ćemo se politički osvijestiti? Kada ćemo shvatiti s kim imamo posla i kako se moramo suprotstaviti hegemonističkim politikama?

Zato pozivam sve dobronamjerne ljude da dobro razmislimo o sljedećim pitanjima:

  1. Kako racionalno objasniti da su građani koji vole državu Bosnu i Hercegovinu u zadnje dvije decenije politički odbacili i kaznili sve probosanske političare? Zar niko od njih nije valjao (ni ljevica, ni desnica, ni centar)?
  2. S druge strane, kako racionalno objasniti da trenutno tri najveće stranke u Srbiji predvode Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Vojislav Šešelj? Svi znamo kakve su zločinačke politike provodili i promovirali lideri ove tri najveće stranke u Srbiji. Zašto građani Srbije nisu poslali u političku historiju Vučića, Dačića i Šešelja? Zašto oni nisu politički odbačeni i kažnjeni od građana Srbije?
  3. Zašto se u Bosni i Hercegovini ciljano kreira takav politički ambijent da se politikom sve više počinju baviti nedorasli i neiskusni ljudi, a u Srbiji se prednost daje iskusnim i “dokazanim” kadrovima?
  4. Zašto je postalo “normalno” da ekstremisti mogu napadati i prijetiti državi Bosni i Hercegovini, a bh. građanima se osporava pravo da brane državu?
  5. Zašto se svi oni koji brane državnost Bosne i Hercegovine diskreditiraju perfidnom tezom “ne svađajte se”? Nisu valjda isti oni koji ruše i oni koji brane državu? Takvo izjednačavanje odgovornosti podsjeća na agresiju kada su izjednačavani oni koji su pucali na civile, obdaništa, biblioteke,bolnice, škole, džamije, crkve, sinagoge… i oni koji su ih branili.

Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,

Politika nije igra i moramo je na najozbiljniji način shvatiti. Zato, ne treba ishitreno davati odgovore na ova i slična pitanja. Umjesto lakomislenosti, brzopletosti i površnih odgovora trebamo početi dubinski analizirati, razmišljati i prosuđivati.

Koliko su danas bosanskohercegovački građani svjesni opasnosti koje prijete našoj državi Bosni i Hercegovini? U kakvom su stanju bosanskohercegovačke političke patriotske snage?

Nažalost, političari ali i građani koji vole, poštuju i priznaju državu Bosnu i Hercegovinu danas su podijeljeni, posvađani, konfrontirani, dezinformirani i izloženi strahovitoj antibosanskoj propagandi. Oni se danas ciljano i sistematski medijski dezinformiraju, politički raspamećuju, ekonomski iscrpljuju, obavještajno razvaljuju, historijski osporavaju i temeljito psihološki pripremaju da mirno i bez većeg otpora posmatraju divljanje velikodržavnih zločinačkih politika. Takva propaganda pokušava razoriti svijest građana, državnost i multietničko biće Bosne i Hercegovine.

Cilj je da se naša država pokuša pocijepati i da se ostvare osvajački i zločinački ciljevi iz vremena agresije na državu Bosnu i Hercegovinu. Čitavi propagandni i drugi sistemi su usmjereni u pravcu da se pokaže da Bosna i Hecegovina ne može opstati kao država.

Nažalost, za sada, ne postoje odgovarajući bh. centri koji bi djelovali kao kontrapropagandni. Mi nemamo organiziranu odbranu i to moramo promijeniti. Što prije to bolje. Zašto ovo govorim?

Naša je obaveza i dužnost da se istina ne zaboravi. Naša je obaveza da se odupremo zločinačkim antibosanskim politikama. Naša je obaveza da se suprotstavimo i prodanim dušama u našim redovima. Naša je obaveza da podsjetimo, ukažemo, upozorimo i učinimo sve što je u našoj moći da se tragična prošlost više nikada i nikome ne ponovi.

Naša je obaveza i dužnost da se samokritički odnosimo i prema sebi. Argumentima, činjenicama, istinom, novim knjigama i naukom trebamo i objasniti suštinu Bosne i Hercegovine.

Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,

Probosanskohercegovačke patriotske političke snage djeluju tiho, nepovezano, nečujno, nedržavnički, suštinski i sudbinski oportuno. Nevjerovatno je i neshvatljivo da je aktuelnim političkim strukturama preči gram političke vlasti nego strateški važna politika objedinjavanja i jačanja svih raspoloživih snaga koje su spremne braniti državu Bosnu i Hercegovinu.

Zato, pokažimo onima koji ruše Bosnu i Hercegovinu da naša domovina ima neiscrpnu egzistentnost i snagu da se odbrani. Probudimo bosansku pamet i energiju. Poručujmo da tuđe nećemo a da Bosnu i Hercegovinu nikome i nikada ne damo. I budimo jedinstveni i složni u toj poruci – stoji na kraju pisma.

Related posts

Faruk Tičić: Bosna i Hercegovna je opet u centru pažnje!

Urednik BiH Info Desk

Ambasador Bosne i Hercegovine u Londonu Vanja Filipović: Naši građani su čestiti i vrijedni ljudi koji su obogatili britansko društvo

BHD Info Desk Administrator

Kad Vučić čuva mir i srpstvo, rat je neizbježan!

BHD Info Desk Administrator

2 comments

zh 15/11/2017 at 21:28

ja sam ljevicar, i bas zbog toga se nadam da ces umrijeti u najgorim mukama
Zoran Herceg

Reply
santa 16/12/2017 at 16:52

Ovaj ostrašćenim paranoik koji ne može zauzdati strasti drži lekciju o političkoj ozbiljnosti i diletantizmu !?
Zar SDP nema snage da očisti vlastite redove od rasista i sijača straha i mržnje, ili bar da se ogradi od paranoika i sociopata koji u svemu vide zlo pa čak i u sopstvenim redovima, i koji onda huškaju na radikalno razračunavanje – tj. i on bi da se posluži istim metodama koje spočitava Beogradu: “beogradska propaganda ponovno zamjenjuje teze, izvrće istinu, plasira laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje” ? Da i ne govorimo o dosljednosti ideji i duhu progresivne ljevice.
Ovaj bi lažni ljevičar da se prvo fino podjelimo među sobom, na podobne i nepodobne, na patriote i izdajnike, pa da se razračunamo sa unutršnjim neprijateljima; kad to obavimo, pod uslovom da nadvladamo mi “pravi”, onda da se okrenemo ka onim koje detektujemo kao spoljni neprijatelji, a da se u oba slučaja poslužimo svim ovim najprljavijim metodama koje ovaj esdepeovac navodi, a koje sigurno smatra zlikovačkim – znači da se i mi pretvorimo u zlikovce, uz opravdanje da se branimo !?
Što prije dobije nogu iz SDP-a to su veče šanse da ova stranka preživi i uozbilji se, a onda možda opet počne dobijati i glasove…
Dokle će ovaj Balkan i BiH da stenju pod ovakvim manijacima, koji ne dijele samo različite narode nego i sopstvene, na prave i krive, na podobne i nepodobne, na patrijote i izdajnike. Pa dokle više !?

Reply

Leave a Comment