BiH dijaspora

Pljačkaš bh. korijena orobio banku u SAD-u: “I have a gun — Give $5,000 — Thank you!”

Muamer Mehmedović opljačkao je američku banku prilikom čega je otuđio 5.000 dolara. Ubrzo je uhapšen jer je za sobom ostavio otiske prstiju.

Muamer Mehmedović opljačkao je američku banku prilikom čega je otuđio 5.000 dolara. Ubrzo je uhapšen jer je za sobom ostavio otiske prstiju.

Nakon pljačke u filijali U.S. banke u blizini Lynnwooda, muškarac bh. porijekla je otišao sa novcem, ali ostavio za sobom poruku koja je glasila “Imam pištolj – dajte 5.000 dolara – hvala vam“.

Poruka je predata tužiteljici i nakon toga poslana u kriminalističku laboratoriju Washington State Patrol.

“Tehničari su uspjeli da pronađu osam otisaka prstiju na poruci, od kojih su svi odgovarali Muameru Mehmedoviću (22) koji živi u Lynnwoodu“, izjavio je zamjenik tužiteljice Julie Mohr u dokumentima Okružnog višeg suda Snohomish.

Opisali su ga kao krupnog čovjeka sa “ruskim akcentom“. Kako pišu američki mediji, Mehmedović je došao iz BiH u SAD kao dijete, a živi u kući koja je udaljena 15 minuta od banke.

“Nisam imao oružje, kunem se Bogom , potpuno sam zeznuo. Nisam loša osoba“, rekao je razbojnik nakon što je uhapšen, a ubrzo je zatražio i advokata.

U petak je pušten iz okružnog pritvora u Everettu uz kauciju od 100.000 dolara, a Mehmedović bi zbog pljačke mogao dobiti kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine.

Related posts

Više bh. državljana živi u dijaspori nego u domovini: Zna li ih država privući?

BHD Info Desk Administrator

40 godina od osnivanja prvih bošnjačkih džemata u Njemačkoj : Bošnjaci djeluju homogeno

Urednik BiH Info Desk

Ahmed Husagić i Denis Bećirović pokrenuli inicijativu za olakšavanje dolaska bh. dijaspore u domovinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment