BiH dijaspora

Maneken Ajdin Sefer na naslovnicama knjiga u Americi

Ajdin Sefer, Mostarac s adresom u Los Anđelesu, krasi dvije naslovnice bestseler knjiga u Americi. 

Prva knjiga je miks historije i romantike “You’ve got Plaid” Elize Najt (Knight) u izdanju “New York Timesa”. Na ovoj naslovnici naš maneken i glumac, s mačem u ruci, pozira u škotskoj suknji.https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.516.0_hr.html#goog_617466723Volume 0% 

Bogata biografija

Druga knjiga na kojoj se Seferov lik pojavljuje na naslovnici je spoj realizma i fantazije “The Heart of the Storm”, bestseler autorice Izabel Kuper (Isabel Cooper).

Tako se lice Hercegovca može vidjeti u knjižarama i na kioscima širom svijeta.

Sefer je prije nekoliko dana objavio i fotografije na Instagram storiju kojima je najavio kampanju za jedan čuveni brend automobila.

Ranije ove godine pojavio se u kratkom filmu „Puncture“, u kojem je glumio, ali i bio jedan od producenata.

Mjesto snova

Pojavljivanje na naslovnicama knjiga je još jedan u nizu uspjeha našeg manekena nakon što je prošle godine plijenio pažnju na mjestu o kojem manekeni i glumci širom svijeta sanjaju, a to je Tajms skver u Njujorku. Ajdin se pojavio na videozidu u Njujorku kao jedan od likova iz animiranog filma „Disney“ kompanije „Izbavitelji“.

Ovaj uspješni maneken i glumac odradio je, inače, nekoliko značajnih kampanja, i to one za Nissan i JBL, koje su rađene za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Ajdin je radio i za „SoFi“, „W hotel“ te za „Orange twist“.

Sefer je u Sjedinjene Američke Države došao kao desetogodišnjak. Nikada, ipak, nije dopustio da ga odgaja sredina, nego njegovi roditelji, koji su se postarali da ne zaboravi svoje porijeklo.

Tako ovaj uspješni Mostarac svake godine, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, pozira s našom zastavom na mjestu s kojeg se pruža pogled na panoramu Los Anđelesa.

U spotu Lejdi Gage

Mostarac se svojevremeno proslavio širom svijeta pojavivši se u spotu G.U.Y. velike muzičke zvijezde Lejdi Gage (Lady). Spot se i danas često emitira na muzičkim kanalima, a na YouTubeu broji nekoliko miliona pregleda.

Svake godine u Mostaru

Ajdin je veoma vezan za svoj rodni grad te tako svakog ljeta dolazi u posjetu Hercegovini. Kako kaže, u duši i srcu nosi Neretvu, Stari most, a posebno se raduje kada naša reprezentacija pobijedi.

A. Hodžić/Avaz

Related posts

Adis i Mirela Karahodža bračni par porijekom iz Bosne i Hercegovine varali ljude po Engleskoj

Njemačka: Bivši bokser Zijad Doličanin, danas je uspješan političar

Editor

Sarajlija Slaviša Vuković iz Kopenhagena se javio baladom (VIDEO)

Editor

Leave a Comment