Bosnia Appeal

Sramna odluka Ministarstva civilnih poslova BiH: Upitan odlazak reprezentacije gluhih BiH u Vels

banner

Udruženje gluhih sportista u BiH je pokrenuo kampanju #DEAFinitivno pobjeda kako bi skrenuo pažnju javnosti da njihova malonogometna reprezentacija prvi put u historiji sporta gluhih u BiH ima priliku da učestvuje na Evropskom prvenstvu.

Udruženje gluhih sportista u BiH je pokrenuo kampanju #DEAFinitivno pobjeda kako bi skrenuo pažnju javnosti da njihova malonogometna reprezentacija prvi put u historiji sporta gluhih u BiH ima priliku da učestvuje na Evropskom prvenstvu.

Prvi korak su kvalifikacijske utakmice, a žrijebom je odlučeno da reprezentacija igra kvalifikacijske mečeve u Cardiffu u grupi s Velsom, Turskom i Švedskom 19. i 20. januara 2018.

Najveću nadu su polagali u Ministarstvo civilnih poslova i doživjeli najveće razočaranje kad su obaviješteni da im je odobreno 4.500 KM od ukupnog budžeta od 1,5 milion KM predviđenog za sportske događaje.

Uspjeli su reprezentaciji osigurati hotelski smještaj i vize za Veliku Britaniju, a za putovanje nemaju sredstva pa im je odlazak u Vels pod upitnikom.

Stoga Udruženje apeluje na sve zainteresirane osobe, a posebno na biznis sektor, da daju svoju podršku, da pokažu senzibilitet prema onima koji su svakodnevno diskriminirani i omoguće im da se ostvare kroz sport i postignu svoj cilj.

“Do danas smo uvijek sve sami radili uz povremenu podršku ljudi i institucija koji su prepoznali važnost naših projekata. Sada nam je definitivno potrebna vaša podrška , jer bez nje ne možemo ostvariti svoj cilj i otputovati u Vels. Uz vašu podršku idemo po pobjedu”, poručuju iz Udruženja.

Njihove napore da ostvare svoj cilj možete podržati uplatom na bankovni račun 1610000085010132 (Raiffeisen Bank dd) za domaće uplate, a za uplate iz inostranstva na slijedeći način:

IBAN CODE: BA391610000085010132
SWIFT: RZBABA2S
FULL BENEFICIARY NAME: UDRUZENJE GLUHIH SPORTISTA U BIH
FULL BENEFICIARY ADDRESS: SAGARDZIJE 73; 71000 SARAJEVO; BOSNIA AND HERZEGOVINA
BENEFICIARY BANK: RAIFFEISEN BANK DD BOSNIA AND HERZEGOVINA
ADRESS OF BANK: ZMAJA OD BOSNE BB; SARAJEVO; BOSNIA AND HERZEGOVINA

Related posts

Rim: Skupljeno 939 eura za humanitarnu akciju “Srce za djecu oboljelu od raka”

Editor

BBI i SECURITAS BH uručili donaciju KCUS

NE DOZVOLIMO DA KOMUNA SRUŠI UDRUŽENJE ”BEHAR” U SKÖVDEU!

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment