Sport

Balkan International Soccer Tournament Minhen 2018. – Za Minhen se do sada prijavilo 26 igrača

banner

Njemački grad Minhen od 23-30 marta 2018. bit će domaćin  Internacionalnog fudbalskog turnira, na kojem će učešće  uzeti  tim najbolje selektiranih fudbalera iz Amerike, koji su izabrani na prošlogodišnjem Balkan Soccer Campu u Las Vegasu.  Za ”naše”  Amerikance nastupit će momci (U14/16 i U17/18+) godina starosti, a ekipe su sastavljena od igrača koji svoju karijeru žele nastaviti u Evropi.

U kojoj fazi su  pripreme za održavanje ovog turnira, pitali smo direktora US Soccer Educationa Murata Alibašića: “Što se nas tiče, Internacionalni turnir Minhen 2018.  može početi sutra. Za turnir se do sada prijavilo  26 igrača,  obezbjedjeni su fudbalski tereni za treninge i utakmice, potom sparing ekipe protiv kojih će naši momci odmjeriti snage. Hotel za smještaj fudbalera je u neposrednoj blizini igrališta  a kompletiran je i stručni štab, pored mene, tu su treneri Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Nedim Runda, Ratko Nikolić a medijski će popratiti novinar Sinan Sinanović  (portal Sportske ba) i portal BHDINFODESK.”

Obzirom, da će za protivnike imati svoje vršnjake iz emintenih klubova iz Minhena i okoline, te da će turniru prisustvovati veliki broj trenera, skauta i menedžera, ovo im je velika šansa da se dokažu i da probaju naći angažman u nekoj od fudbalskih akademija ili ekipa sa Starog kontineta. Imajući u vidu, da će na turniru nastupiti dvije selekcije naših momaka (U14/16 i U17/18+), te da je predvidjeno, da svaka ekipa ima po 20 fudbalera, ostalo je upražnjeno desetak mjesta, koje će, po odluci stručnog štaba, biti popunjene prije svega našim momcima iz Amerike a ostatak fudbalskim nadama iz Njemačke i okolnih zemalja.

Zainteresirani fudbaleri koji žele uzeti učešće na ovom turniru, svoj sportski CV mogu poslati organizatoru turnira US Sooccer Eeducation (http://ussoccereducation.com), na kontak mail (muratalibasic60@yahoo.com) direktor Murat Alibašić.

BHDINFODESK

Related posts

Bosanci iz Linza plasirali se u “UEFA Futsal Champions League”

Urednik BiH Info Desk

Odense: FC BiH obilježio svoj 15. rođendan

Editor

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci nepravedno izostavljena u medijima

Editor

Leave a Comment