Kultura

Melbourne: Književnica Suada Suljić Sokolović promovirala svoju knjigu “Čovjek koji je izgubio identitet”

banner

Bosanskohercegovačka  književnica Suada Suljić Sokolović iz Tuzle, koja već nekoliko godina živi i radi u australskom Melbourneu, nedavno je u Islamskom centru Deer park u ovom gradu promovirala je svoju petu knjigu „Čovjek koji je izgubio identitet“, koja se sastoji od kratkih priča, pjesama i sevdalinki.

Moderator promocije bio je ef. Muhamed Džidić, a, uz autoricu, promotori književnog djela bili su prof. Ramiz Muminović, urednik i voditelj bosanskog radija u Melbourneu, i počasna konzulica BiH u Australiji, Đemila Talić Gabriel.

Ova knjiga, zasigurno, jeste za dobrobit našeg naroda i naših novih naraštaja, jer je poučna, čuva našu povijest, našu tradiciju, našu jezičku baštinu… Jednostavno, čuva naš identitet i uči nas kako da ga ne izgubimo” – poručila je autorica tijekom promocije.

Knjiga Čovjek koji je izgubio identitet  sastoji se od 19 priča, koje nam govore o nama. U svakoj od njih neko od nas će se pronaći. Od ratnih stradanja, majčine ljubavi, do čovjeka po imenu Nihad koji odlazi u Kanadu, gdje promjenom svog imena gubi identitet, zaboravljajući Bosnu, svoje roditelje, sve što ga je činilo kao osobu.

Related posts

BOSANSKOHERCEGOVAČKI FILM FESTIVAL ODRŽATI ĆE SE OD 8. DO 11. APRILA 2020. GODINE U NJUJORKU

Urednik BiH Info Desk

STAV BROJ 824: S DIJASPOROM IGRAMO NA POBJEDU

Urednik BiH Info Desk

Elvis Hadžić: KAO PRAVI DŽEKO – 1. babo muzafer

Leave a Comment