Kultura

Melbourne: Književnica Suada Suljić Sokolović promovirala svoju knjigu “Čovjek koji je izgubio identitet”

banner

Bosanskohercegovačka  književnica Suada Suljić Sokolović iz Tuzle, koja već nekoliko godina živi i radi u australskom Melbourneu, nedavno je u Islamskom centru Deer park u ovom gradu promovirala je svoju petu knjigu „Čovjek koji je izgubio identitet“, koja se sastoji od kratkih priča, pjesama i sevdalinki.

Moderator promocije bio je ef. Muhamed Džidić, a, uz autoricu, promotori književnog djela bili su prof. Ramiz Muminović, urednik i voditelj bosanskog radija u Melbourneu, i počasna konzulica BiH u Australiji, Đemila Talić Gabriel.

Ova knjiga, zasigurno, jeste za dobrobit našeg naroda i naših novih naraštaja, jer je poučna, čuva našu povijest, našu tradiciju, našu jezičku baštinu… Jednostavno, čuva naš identitet i uči nas kako da ga ne izgubimo” – poručila je autorica tijekom promocije.

Knjiga Čovjek koji je izgubio identitet  sastoji se od 19 priča, koje nam govore o nama. U svakoj od njih neko od nas će se pronaći. Od ratnih stradanja, majčine ljubavi, do čovjeka po imenu Nihad koji odlazi u Kanadu, gdje promjenom svog imena gubi identitet, zaboravljajući Bosnu, svoje roditelje, sve što ga je činilo kao osobu.

Related posts

Sanski Most: Jubilarno 25. “Ljeto na Sani”, sa preko 50 sadržaja

Urednik BiH Info Desk

Društvo bh. pisaca, prevodilaca i bibliotekara iz Švedske prvi put samostalno na Sajmu u Sarajevu

Urednik BiH Info Desk

Jedan od imama je i Sejad Mekić iz BiH: Džamija u Cambridgeu prva eco friendly u Evropi

Editor

Leave a Comment