Sport

Bliži se početak Internacionalnog fudbalskog turnira u Minhenu: Velika šansa za ”naše” Amerikance da se dokažu

banner

Njemački grad Minhen od 23-30 marta 2018. bit će domaćin  Internacionalnog fudbalskog turnira, na kojem će učešće  uzeti  tim najbolje selektiranih fudbalera iz Amerike, koji su izabrani na prošlogodišnjem Balkan Soccer Campu u Las Vegasu.  Za ”naše”  Amerikance nastupit će momci (U14/16 i U17/18+) godina starosti, a ekipe su sastavljena od igrača koji svoju karijeru žele nastaviti u Evropi.

U kojoj fazi su  pripreme za održavanje ovog turnira, pitali smo direktora US Soccer Educationa Murata Alibašića: “Što se nas tiče, Internacionalni turnir Minhen 2018.  može početi sutra. Za turnir se do sada prijavilo  28 igrača,  obezbjedjeni su fudbalski tereni za treninge i utakmice, potom sparing ekipe protiv kojih će naši momci odmjeriti snage. Hotel za smještaj fudbalera je u neposrednoj blizini igrališta  a kompletiran je i stručni štab, pored mene, tu su treneri Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Nedim Runda, Ratko Nikolić. Nenad Starovlah. Jedno veliko hvala dugujemo našem domaćinu u Minhenu gospodinu Željku Depranderu  fudbalskom treneru, bez kojeg bio ovo bilo zaista teško organizirati”

Obzirom, da će za protivnike imati svoje vršnjake iz emintenih klubova iz Minhena i okoline, TSV Milbertshofen, SpVgg Grün-Weiss Deggendorf Football club, SV PlaneggKrailling, te da će turniru prisustvovati veliki broj trenera, skauta i menedžera, iz Evrope, ovo im je velika šansa da se dokažu i da probaju naći angažman u nekoj od fudbalskih akademija ili ekipa sa Starog kontineta. Imajući u vidu, da će na turniru nastupiti dvije selekcije naših momaka (U14/16 i U17/18+), te da je predvidjeno, da svaka ekipa ima po 20 fudbalera, ostalo je upražnjeno desetak mjesta, koje će, po odluci stručnog štaba, biti popunjene prije svega našim momcima iz Amerike a ostatak fudbalskim nadama iz Njemačke i okolnih zemalja.

Zainteresirani fudbaleri koji žele uzeti učešće na ovom turniru, svoj sportski CV mogu poslati organizatoru turnira US Sooccer Eeducation (http://ussoccereducation.com), na kontak mail (muratalibasic60@yahoo.com) direktor Murat Alibašić.

RASPORED UTAKMICA:

Inače tokom boravka u Minhenu, osim treninga “naši” Amerikanci odigrat će i tri kontrolne utakmice.

Prva je zakazana na stadionu (ASV Dachau, Gröbenrieder Straße 21, 85221 Dachau)  25.03.2018 protiv TSV Milbertshofen, u 10.30 sati nastupaju selekcije (U15/U16), a odmah nakon toga na teren istrčavaju  timovi (U17/18+). ASV Dachau, Gröbenrieder Straße 21, 85221 Dachau

Drugi susret je se igra na stadionu (Donau-Wald-Stadion Konrad-Adenauer-Str. 8, 94469 Deggendorf)  27.03.2018. (U15/U16) sa početkom  17.00 sati a (U17/18+) u 18.45 sati protiv SpVgg Grün-Weiss Deggendorf Football club.

Treći kontrolni meč na programu je na stadionu (ASV Dachau, Gröbenrieder Straße 21, 85221 Dachau)  28.marta, (U15/U16)  u 18.00 sati a (U17/18+) u 19,45  protiv SV PlaneggKrailling.

Related posts

Edin Višća produžio ugovor s Basaksehirom

BHD Info Desk Administrator

Šimunovićeva greška u koracima: Šta je to promaklo stoperu Celtica?

“Zmajevi” će uskoro dobiti novo pojačanje iz Bundeslige

Editor

Leave a Comment