BiH dijaspora

Sarajevo: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pokreće portal namjenjen dijaspori

banner

Prvi interaktivni portal za dijasporu iz Bosne i Hercegovine www.dijaspora.mhrr.gov.ba u vlasništvu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice bit će pokrenut u ponedjeljak 26. februara.

Portal je kreiran u okviru projekta “Dijaspora za razvoj“, koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u partnerstvu s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u BiH.

Između ostaloga, na portalu će biti dostupan i objedinjen adresar institucija u BiH, kao i naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu te registar organizacija bosanskohercegovačkoga iseljeništva.

Posredstvom portala bit će osigurano sudjelovanje iseljenika u kreiranju javnih politika u nadležnosti Ministarstva i drugih institucija putem Javnih konzultacija te će biti objavljivane informacije o poslovnim prilikama, kao i javni pozivi s informacijama o mogućnosti financiranja projekata ili apliciranja za grant sredstva, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Pripremila: Suzana Ćivša

Related posts

New York: Svjetlana Bukvić otišla je u Amertiku, vodeći se željom za sticanjem znanja i muzičkim usavršavanjem

Editor

Mediji u Kataru zapanjeni umijećem i radom dr Dražana Erića

Editor

BBC / Velika Britanija: Emina pronašla doktoricu koja je spasila njenu porodicu u ratu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment