BiH dijaspora

Sarajevo: Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice pokreće portal namjenjen dijaspori

banner

Prvi interaktivni portal za dijasporu iz Bosne i Hercegovine www.dijaspora.mhrr.gov.ba u vlasništvu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice bit će pokrenut u ponedjeljak 26. februara.

Portal je kreiran u okviru projekta “Dijaspora za razvoj“, koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u partnerstvu s Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u BiH.

Između ostaloga, na portalu će biti dostupan i objedinjen adresar institucija u BiH, kao i naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u svijetu te registar organizacija bosanskohercegovačkoga iseljeništva.

Posredstvom portala bit će osigurano sudjelovanje iseljenika u kreiranju javnih politika u nadležnosti Ministarstva i drugih institucija putem Javnih konzultacija te će biti objavljivane informacije o poslovnim prilikama, kao i javni pozivi s informacijama o mogućnosti financiranja projekata ili apliciranja za grant sredstva, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Pripremila: Suzana Ćivša

Related posts

Goražde: Vatreni okršaj u redovma Stranke dijaspore

Švedska: Sana Alajmović na svjetskoj listi 10 vodećih mladih inovatora

Urednik BiH Info Desk

Hanau: Sutra dženaza Hamzi Kurtoviću, mladiću ubijenom u terorističkom napadu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment