Bosnia Appeal

Humanitarna online akcija pomoći Senki Hajrić za nabavku invalidskog lifta: Do sada je skupljeno 3.000 dolara, za prijeko potrebni lift potrebno je još 2.000 dolara (VIDEO) – MOLIMO VAS POMOZITE !!!!!!!!!

banner

Bosanskohercegovačka  redateljica Vesna Marich koja živi i radi u Londonu, osim svog umjetničkog  rada, poznata je po i svojim humanitarnim aktivnostima. Već duže vrijeme, Vesna vodi akciju za nabavku invalidskog lifta za Senka Hajrić djevojku iz Sarajeva, koja boluje od Prader-Willi sindroma, bolesti koja napada  mišiće. Nažalost, bolest je uzela maha i Senka se više ne može kretati bez invalidskih kolica. Pored toga, iz zgrade gdje stanuje, zbog stepeništa ne može izaći ni na ulicu bez pomoći oba  roditelja,  tako da joj je invalidski lift prijeko potreban. Pogledajte priloženi video.

U tu svrhu Vesna je nedavno  pokrenula i online akciju za sa bolesnu Senku Hajrić, u cilju prikupljanja sredstava, za kupovinu i ugradnju invalidskog lifta u zgradi gdje ona živi  sa svojim roditeljima. Do sada je skupljeno skoro 3.000 dolara, za prijeko potrebni lift potrebno je jos 2.000 dolara. Svi koji žele da pomognu Senki Hajrić to mogu učìniti sa par klikova preko ovog linka:

www.youcaring.com/platformliftforsenkahajrich2018

Humanitarna organizacija Bosnia Appeal iz Birminghama poziva vas da pomognete, relativno mali  iznos je potreban da usrećite ovu porodicu.

Pripremio: BHDINFODESK

Related posts

Tunižanku Rashidu u Sarajevo dovela ljubav

Editor

Uspješno okončana akcija prikupljanja pomoći glumcu Josipu Pejakoviću – prikupljen potrebni novac za operaciju

Editor

JOSIP PEJAKOVIĆ OTKRIO KAKO JE POBIJEDIO SMRT I IZDRŽAO 17 OPERACIJA

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment