BiH dijaspora

London: Doživotna robija ubici dizajnera Samira Draganovića

banner

Zbog ubistva dizajnera  Samira Draganovića (23)  porijeklom iz Ključa, koje se dogodilo 5 novembra 2017 godine na željezničkoj stanici Knockholt u  Kentu,  Jamie Simmons (37)  ovisnik o teškim drogama u četvrtak je na sudu u Londonu osuđen na doživotnu  robiju.  Prema važećim britanskim zakonima ubica će minimalno  iza rešetaka provesti  26 godina.

U totalno neprovociranom napadu Simmons je nesretnom Draganoviću  zadao preko 40 uboda mačetom. Mladi  Bosanac je tom prilikom  pružio otpor, ali nažalost protiv sebe je imao nemilosrdnog ubicu sa hladnim oružjem.

Simmons  je Draganovića ostavio između  željezničkih šina,  slučajno je mrtvog Bosanca nekoliko sati kasnije otkrio jedan  mašinovođa voza koji je uočio nepokretno tijelo. U prvi mah, policija je  mislila da je Samira udario voz, što govori o teškim povredama koje je zadobio, međutim nakon detaljne istrage i pregleda CCTV utvrđena je prava istina i  ubicu je stigla zaslužena kazna.

Za izricanje presude poroti u Londonu trebalo je samo 90 minuta vijećanja, posao im je “olakšao” sam  Jamie Simmons koji je u istrazi priznao ubistvo “iz nehata”,  uz tvrdnju da se  ničega ne sjeća,te da je tu noć bio pijan.   Porota i sudija mu nisu povjerovali , jer je on imao podeblji kriminalni dosije. Ubica i ubijeni se nisu poznavali,  jednostavno  Samir se nažalost u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu.  Nesretni mladić se u prvi mah pokušao  očajnički  udaljiti od ubice,  međutim on ga je proganjao dok mu nije zadao smrtonosne  ubode.

Inače, zločinac je bio redovni  korisnik  kokaina i  heroina,  ranije je u više  prilika koristio hladno oružje. Nasuprot ubici, mladi Bosanac Samir Draganović je bio izuzetno cijenjen dizajner u svojoj kompaniji, a familija i prijatelji su ga  opisali kao jednu izuzetno finu osobu.

BHDINFODESK

Related posts

Wizz Air zatvara bazu u Sarajevu

Editor

Imam Senad Agić: Trideset godina posvetio je vjeri u svoj narod u Chicagu

Urednik BiH Info Desk

Šta reći: U protekloj godini čak 53.520 državljana BiH dobilo boravišnu dozvolu u EU

1 comment

Nemilosrdnom ubojici mladog Bosanca Samira Draganovića doživotna robija | HIP.ba - Hercegovački info portal 13/05/2018 at 13:31

[…] Zbog ubojstva dizajnera Samira Draganovića (23) porijeklom iz Ključa, koje se dogodilo 5 studenog 2017. godine na željezničkoj stanici Knockholt u Kentu, Jamie Simmons (37) ovisnik o teškim drogama u četvrtak je na sudu u Londonu osuđen na doživotnu robiju. Prema važećim britanskim zakonima, ubojica će minimalno iza rešetaka provesti 26 godina, piše BHDINFODESK Birmingham […]

Reply

Leave a Comment