BiH dijaspora

Beč: Održani protesti za Dženana i Davida

banner

Na Trgu heroja u Beču juče u poslijepodnevnim satima održani su protesti za Davida i Dženana kojima su prisustvovali očevi ubijenih mladića Davor Dragičević i Muriz Memić, te članovi porodica, prijatelji, građani.

Oba ova slučaja privukla su pažnju i austrijskih medija koji su pisali o okolnostima njihove smrti.

Trgom su odzvanjali uzvici: Pravda za Dženana, pravda za Davida, pravda za svu našu djecu.

Protesti su do sada održani u Malmeu, Roterdamu, Rijeci, Beču, Salzburgu, širom BiH, a nastavit će se sve do otkrivanja istine o smrti dvojice mladića. Porodica Memić istinu o Dženanovom ubistvu traži već više od dvije godine, a porodica Dragičević nešto više od dva mjeseca. Obje smrti nastupile su pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Muriz Memić kazao je da širenjem skupova izvan BiH želi da ukaže na sve nepravilnosti u slučaju smrti njegovog sina.

– Ja želim da moj slučaj preuzme Tužilaštvo BiH i da se ovo konačno riješi jer je Dženan ubijen. Izmišljena je optužnica za saobraćajnu nesreću. Tužilaštvo KS na čelu sa Dalidom Burić je korumpirano. Ona je vođa kriminalne organizacije, ona je u ovo uvukla devet tužilaca što je nečuveno za saobraćajnu nesreću. Ona je meni rekla da je Dženan ubijen – kazao je Memić za Aljazeeru koja je pratila skup u Beču.

– Svima je jasno da Davor i ja ne možemo vratiti naše sinove. Nama treba sudnica a ne ulica. Ali ne kada se u sudnici izmišljaju dokazi – kazao je Memić.

Inače, protesti u Beču održani su i prošlog mjeseca, a nastavit će se i u drugim gradovima. Uskoro će u BiH biti održani još jedni zajednički protesti porodica Dragičević i Memić, a u Banja Luci je zakazan veliki skup 7. jula.

Patria

Related posts

Ministarstvu inostranih poslova BiH se obratilo više desetina državljana BiH

BHD Info Desk Administrator

Davor Dragičević otac stradalog Davida zatražio azil u Austriji

Editor

Graz: Prijedorčanin Neven Crnić niže uspjehe u poznatoj operi

Editor

Leave a Comment