BiH dijaspora

Beč: Održani protesti za Dženana i Davida

banner

Na Trgu heroja u Beču juče u poslijepodnevnim satima održani su protesti za Davida i Dženana kojima su prisustvovali očevi ubijenih mladića Davor Dragičević i Muriz Memić, te članovi porodica, prijatelji, građani.

Oba ova slučaja privukla su pažnju i austrijskih medija koji su pisali o okolnostima njihove smrti.

Trgom su odzvanjali uzvici: Pravda za Dženana, pravda za Davida, pravda za svu našu djecu.

Protesti su do sada održani u Malmeu, Roterdamu, Rijeci, Beču, Salzburgu, širom BiH, a nastavit će se sve do otkrivanja istine o smrti dvojice mladića. Porodica Memić istinu o Dženanovom ubistvu traži već više od dvije godine, a porodica Dragičević nešto više od dva mjeseca. Obje smrti nastupile su pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Muriz Memić kazao je da širenjem skupova izvan BiH želi da ukaže na sve nepravilnosti u slučaju smrti njegovog sina.

– Ja želim da moj slučaj preuzme Tužilaštvo BiH i da se ovo konačno riješi jer je Dženan ubijen. Izmišljena je optužnica za saobraćajnu nesreću. Tužilaštvo KS na čelu sa Dalidom Burić je korumpirano. Ona je vođa kriminalne organizacije, ona je u ovo uvukla devet tužilaca što je nečuveno za saobraćajnu nesreću. Ona je meni rekla da je Dženan ubijen – kazao je Memić za Aljazeeru koja je pratila skup u Beču.

– Svima je jasno da Davor i ja ne možemo vratiti naše sinove. Nama treba sudnica a ne ulica. Ali ne kada se u sudnici izmišljaju dokazi – kazao je Memić.

Inače, protesti u Beču održani su i prošlog mjeseca, a nastavit će se i u drugim gradovima. Uskoro će u BiH biti održani još jedni zajednički protesti porodica Dragičević i Memić, a u Banja Luci je zakazan veliki skup 7. jula.

Patria

Related posts

IGK: Bez obzira na napade mi nikada nećemo bježati od istine

Editor

Melburn: FC Bosna organizovala druženje Bosanaca i Hercegovaca

SELMAN-SELKO SELHANOVIĆ POSVEĆENOST MEDIJIMA I PUBLICISTICI

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment