Sport

Predstavljamo Elmu Ališić Zmajicu iz Švedske: Poziv u ženska ”U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je kruna moje dosadašnje karijere

banner

Ženska ”U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening centru NS/FS BiH u Zenici 18 i 20. Juna, odigrat će  prijateljske mečeve sa odgovarajućom selekcijom Slovenije. Na spisku selektora Dragana Jevtića našla se i talentovana 17-godišnja Elma Ališić igračica ”Eskilstuna United DFF” iz  Švedske. Mlada Bosanka je veliki osslonac njenog tima a trener u klubu Milla Lord za nju kaže: ”Iako je Elma jedna od najmladjih u ”U-19” selekciji , u posljednjih godinu dana najstandardnija je fudbalerka, ima odlične fizičke predispozicije, stub je odbrane sa  dobrim pregledom  ige i fantastičnim udaracem. Ako ovako nastavi, pred njom je zaista blistava fudbalska karijera. Sve nas u klubu obradovao je Elmin poziv u reprenzentaciju Bosne i Hercegovine.”

Inače, Elma Ališić se fudbalom počela baviti sa sedam godina u lokalnom kluby FC Tuna Ekeby Västeras. Od tada pa do prelaska u sadašnju ekipu, Elma je osvojila niz trofeja i postigla odlične rezultate u klubovima i akadamijam u kojim je trenirala i nastupala. Trenutno brani boje Eskilstuna United DFF (U-19). Na treninge putuje četiri puta sedmično i svaki put prevali po 140 kilometara.

Pored tih obaveza uspijeva uskladiti svoje  redovno školovanje, odlična je učenica druge godine Fudbalske Gimnazije (NYO). Naravno sve to postiže  zahvaljujuci potpori svoje porodice, koja joj daje podršku u svakom pogledu. Uz to, Elma nije zaboravila svoje bosanskohercegovačke korijene i dobro govori  bosanski jezik. Pored roditelja koji joj maksimalno izlaze u seusret, Elma ipak kaže da joj je najveća potpora i logistika njen dide Hajro,  koji se najviše obradova Elminom poziv u ženska ”U-19“ reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

On je ujedno i unukin najvatreniji navijač te te njen lični vozač, koji je redovno vozi na sve treninge i utakmice. Zarad dide Hajre i svojih roditelja, Elma Ališić dodaje da se neće na ovome zaustaviti i da će sigurno jednog  dana obući dres nekog od evropskih vrhunskih ženskih klubova.

BHDINFODESK

Elma Ališić

Related posts

Emir Spahić: Kao realno rješenje vidim možda i treće ime

Editor

FIBA: Košarkaška reprezentacija BiH napredovala na listi najboljih timova svijeta

BHD Info Desk Administrator

Marijana Kovačević: Misteriozna doktorica pomaže svjetskim fudbalskim zvijezdama

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment