Govor zemlje moje

London: “Basic Bosnian in 10 Lessons” – udžbenik bosanskog jezika za strance

banner

U Sarajevu je u avgustu ove godine objavljen udžbenik “Basic Bosnian in 10 Lessons” bosanskohercegovačkog autora Mirze Fehimovića iz Londona. Udžbenik je napisan na engleskom jeziku, i prvenstveno je namijenjen strancima. Prvenstveno, mada ne i isključivo: za udžbenik se već pojavio i interes u bosanskohercegovačkoj dijaspori u SAD ali i ovdje, u Ujedinjenom kraljevstvu. Evo šta je o ovom udžbeniku napisala recenzentkinja Ms Helen Reynolds-Brown:

This coursebook is ideal for any beginner student of Bosnian. The book is well structured, with clear functional aims outlined at the start. Each unit includes vocabulary, grammar and relevant linguistic explanations for the student to begin to communicate and understand the language from the word go. ‘Basic Bosnian in 10 Lessons’ is also structured around a storyline and dialogues with plenty of humour to bring the language alive, and includes cultural information invaluable to anyone wishing to further understand this fascinating and increasingly popular part of Europe.

Helen Reynolds-Brown is profesionalni prevodilac (francuski i ruski), i radi za organizacije Ujedinjenih nacija.

Trenutno, udžbenik je dostupan u sarajevskoj knjižari “Buybook”, kao i u Londonu, kod autora udžbenika (mirza.fehimovic@gmail.com).

Related posts

Srbija: Ministarstvo naložilo izmjene udžbenika u kojima se negira bosanski i hrvatski jezik

Urednik BiH Info Desk

Njemačka: Nedžad Nuhić napisao Bosansko-njemački rječnik islamske terminologije

Urednik BiH Info Desk

USTAVNI SUD RS-A PRIHVATIO ZAHTJEV BOŠNJAKA U VEZI S BOSANSKIM JEZIKOM

Leave a Comment