Pogledi

“Pravda za Dženana” i “Pravda za Davida”: Definitivno od juče ništa neće biti isto, bez obzira ko pobjedi na izborima krivce za ubistvo ovih mladića morat će izvesti pred lice pravde

banner

Hiljade građana Banja Luke i Sarajeva  okupilo  se juče na ulicama tih gradova kako bi podržali pordice Memić i Dragičević, koje traže istinu o smrti njihovih sinova

Tada 22-godišnji Dženan Memić stradao je u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a preminuo je 15. februara. Više od dvije i po godine još nisu otkriveni počinioci. Porodica sumnja na zataškavanje ubistva i sakrivanja ubice, jer je, kako tvrde, istraga o ubistvu njihovog sina od početka vođena u krivom smjeru.

David Dragičević (21) iz Banje Luke je nestao u noći sa 17. na 18. mart ove godine, nakon što se udaljio od kuće. Pronađen je 24. marta u rijeci Crkveni od kada je njegova smrt pokrenula brojne proteste ne samo u Banja Luci već širom zemlje. Članovi njegove porodice i prijatelji optužuju vlasti u Banja Luci da kriju ubice Davida Dragičevića.

Davor  Dragičević otac ubijenog mladića ponovo je optužio vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizaciju ubistva njegovog sina Davida Dragičevića.

”Istinu znam, vrh MUP-a, organizovao je otmicu i ubistvo Davida Dragičevića. Pravdu ću dobiti.

 

Kako je na skupu u Sarajevu  poručio Dženanov otac Muriz Memić, u Bosni i Hercegovini nema pravde dok se ne riješi slučaj njegovog sina.

“Svakome je jasno, nakon presude, da govorimo istinu. Ukazivali smo na propuste MUP-a i Tužilaštva KS. Sada čekamo presudu Vrhovnog suda, ali ne vidim šta ima da se promijeni u odnosu na prvostepenu”, kazao je Memić.”

O protestima dvije porodice koje se bore za istinu o njihovim sinovima izvještavaju i svjetski mediji, napominjući da Sarajevo i Banja Luku ništa nije tako ujedinilo nakon rata kao smrt dva mladića. Definitivno od juče ništa neće biti isto, bez obzira ko pobjedi na izborima krivce za ubistvo ovih mladića morat će izvesti pred lice pravde.

BHDINFODESK

 

Related posts

SVJETIONIK NOVINARSKE PROFESIJE: Kjasif Smajlović, 1940-1992./ Sjećanje na zvorničkog doajena

Urednik BiH Info Desk

Ibrahim Osmanbašić: Demokratija je ubijena u BiH i sada autokratija zavodi „red“ u svojim redovima

Editor

Američka Hrvatica porijeklom iz Breze : Trump imenovao Miru Ricardel za zamjenicu svog savjetnika za bezbjednost Johna Boltona

Leave a Comment