BiH dijaspora

Povratnica iz z SAD: Biljana Lovrinović pokrenula biznis u Travniku

banner

Biljana Lovrinović, poduzetnica s višegodišnjim iskustvom u marketingu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja se bavi brend i marketing konsultantskim uslugama, nakon više od dvije decenije u inozemstvu odlučila je pokrenuti posao u rodnom Travniku.

Lovrinović je pokrenula IT firmu “Galop Digital” i već bilježi prve rezultate.

– Prepoznala sam šansu u našoj zemlji i sposobnost mladih ljudi u mom Travniku. Pokrenuli smo ‘Galop’, kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom te izradom web stranica, sa fokusom na američke kompanije kao klijente, a polako se sada okrećemo i evropskom tržištu – dodaje Lovrinović.

Ističe da je kompanija dobila podršku i od USAID projekta “Diaspora Invest”, gdje je puno važnije od svake finansijske podrške spremnost za saradnju i ohrabrenju za nove investicije u BiH.

– Ulažemo u BiH te želimo prenijeti znanje i osigurati nove prilike za izlazak naših kompanija na globalno tržište i konačno ponuditi nadu da je drugačija budućnost moguća. Ne možemo sami, to možemo samo ako svi zajedno prepoznamo šansu u onome što bh. dijaspora može ponuditi – zaključuje ova uspješna žena.

BHDINFODESK

Related posts

(Video) Banjalučanka Berina Hadžidedić, Pitam se samo kako smo došli do toga da ovako duboko potonemo

Editor

Na tuzlanskom aerodromu postavljen INFO PULT za bh.dijasporu

Editor

Njemačka: Od subote obavezno testiranje na COVID-19 za sve povratnike iz rizičnih zemalja

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment