BiH dijaspora

Povratnica iz z SAD: Biljana Lovrinović pokrenula biznis u Travniku

banner

Biljana Lovrinović, poduzetnica s višegodišnjim iskustvom u marketingu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja se bavi brend i marketing konsultantskim uslugama, nakon više od dvije decenije u inozemstvu odlučila je pokrenuti posao u rodnom Travniku.

Lovrinović je pokrenula IT firmu “Galop Digital” i već bilježi prve rezultate.

– Prepoznala sam šansu u našoj zemlji i sposobnost mladih ljudi u mom Travniku. Pokrenuli smo ‘Galop’, kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom te izradom web stranica, sa fokusom na američke kompanije kao klijente, a polako se sada okrećemo i evropskom tržištu – dodaje Lovrinović.

Ističe da je kompanija dobila podršku i od USAID projekta “Diaspora Invest”, gdje je puno važnije od svake finansijske podrške spremnost za saradnju i ohrabrenju za nove investicije u BiH.

– Ulažemo u BiH te želimo prenijeti znanje i osigurati nove prilike za izlazak naših kompanija na globalno tržište i konačno ponuditi nadu da je drugačija budućnost moguća. Ne možemo sami, to možemo samo ako svi zajedno prepoznamo šansu u onome što bh. dijaspora može ponuditi – zaključuje ova uspješna žena.

BHDINFODESK

Related posts

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) otvorila je svoju kancelariju u Sarajevu

Editor

Bosanskohercegovački glumac Edin Hasanović: Najveća mi je želja da jednog dana pročitam očevo ime na mezaru

Copo Sejo

Historijsko kanadsko “Da” istini o bijelim trakama i pravdi za žrtve tih strašnih ponižavanja. 

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment