BiH dijaspora

Povratnica iz z SAD: Biljana Lovrinović pokrenula biznis u Travniku

banner

Biljana Lovrinović, poduzetnica s višegodišnjim iskustvom u marketingu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja se bavi brend i marketing konsultantskim uslugama, nakon više od dvije decenije u inozemstvu odlučila je pokrenuti posao u rodnom Travniku.

Lovrinović je pokrenula IT firmu “Galop Digital” i već bilježi prve rezultate.

– Prepoznala sam šansu u našoj zemlji i sposobnost mladih ljudi u mom Travniku. Pokrenuli smo ‘Galop’, kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom te izradom web stranica, sa fokusom na američke kompanije kao klijente, a polako se sada okrećemo i evropskom tržištu – dodaje Lovrinović.

Ističe da je kompanija dobila podršku i od USAID projekta “Diaspora Invest”, gdje je puno važnije od svake finansijske podrške spremnost za saradnju i ohrabrenju za nove investicije u BiH.

– Ulažemo u BiH te želimo prenijeti znanje i osigurati nove prilike za izlazak naših kompanija na globalno tržište i konačno ponuditi nadu da je drugačija budućnost moguća. Ne možemo sami, to možemo samo ako svi zajedno prepoznamo šansu u onome što bh. dijaspora može ponuditi – zaključuje ova uspješna žena.

BHDINFODESK

Related posts

U prošloj godini oko 2000 bosanskohercegovačkih građana ispisalo se iz matičnog državljanstva

BHD Info Desk Administrator

Podaci Svjetske banke: Doznake dijaspore nadmašuju strana ulaganja u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Kosovu

Njemačka policija deportuje državljane BiH koji krenu na put kao prije pandemije

Editor

Leave a Comment