BiH dijaspora

Povratnica iz z SAD: Biljana Lovrinović pokrenula biznis u Travniku

Biljana Lovrinović, poduzetnica s višegodišnjim iskustvom u marketingu u Sjedinjenim Američkim Državama, a koja se bavi brend i marketing konsultantskim uslugama, nakon više od dvije decenije u inozemstvu odlučila je pokrenuti posao u rodnom Travniku.

Lovrinović je pokrenula IT firmu “Galop Digital” i već bilježi prve rezultate.

– Prepoznala sam šansu u našoj zemlji i sposobnost mladih ljudi u mom Travniku. Pokrenuli smo ‘Galop’, kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom te izradom web stranica, sa fokusom na američke kompanije kao klijente, a polako se sada okrećemo i evropskom tržištu – dodaje Lovrinović.

Ističe da je kompanija dobila podršku i od USAID projekta “Diaspora Invest”, gdje je puno važnije od svake finansijske podrške spremnost za saradnju i ohrabrenju za nove investicije u BiH.

– Ulažemo u BiH te želimo prenijeti znanje i osigurati nove prilike za izlazak naših kompanija na globalno tržište i konačno ponuditi nadu da je drugačija budućnost moguća. Ne možemo sami, to možemo samo ako svi zajedno prepoznamo šansu u onome što bh. dijaspora može ponuditi – zaključuje ova uspješna žena.

BHDINFODESK

Related posts

Hrvatska: Mostarac na čelu Zagrebačke banke

Urednik BiH Info Desk

Geteborg: Građani protestirali zbog dodjele nagrade Peteru Handkeu

Editor

Italija: Radnik Elvir Kamberović podlegao je povredama zadobijenim u kamenolomu

Leave a Comment