BiH dijaspora

BH Fanaticosi spremaju invaziju na Beč

banner

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovinu posljednju utakmicu grupne faze Lige nacija igra 15. novembra protiv selekcije  Austrije u Beču  na stadionu Ernst-Happel.

Za ovu utakmicu vlada izuzetno veliki interes potvrdio je i Fudbalski savez Austrije. Naime, prema zvaničnim informacijama koje je ÖFB objavio na svom Twitter profilu do sada je prodato više od 30.000 ulaznica.

Iako je N/FSBiH za gostovanje u Beču dobio 2.702 ulaznice, jasno je da će Zmajevi u Beču imati mnogo veću podršku, pogotovo ako se zna da je u posljednjem prijateljskom susretu ove dvije selekcije, odigranom u Beču 31. marata 2015. godine (1:1), naše najbolje fudbalere bodrilo preko 15.000 navijača BiH.

Povodom ovde utakmice putem  društvene mreže Facebook oglasili su se I  BH Fanaticosi uz poruku da Austrijanci nisu svjesni šta ih čeka 15. novembra.

“Još tačno 11 dana je ostalo do vjerovatno najmasovnijeg gostovanja naše navijačke grupe. Austrijanci nas dobro pamte iz 2015. kada smo posljednji put gostovali u Beču, ali ovaj put nisu ni svjesni šta ih očekuje! Duplo veća brojka BHFanaticosa ima da pokori Beč! Spremite grla i dlanove jer nas očekuje ultra bolesno gostovanje! Nad nama nebo ima da gori”, stoji u poruci.

Izabranici Roberta Prosinečkog u tri dosadašanja meča u novoformiranom takmičenju osvojili su maksimalnih devet bodova, a remi ili minimalan poraz uz postignut pogodak našem će timu osigurati prvo mjesto u grupi B3.

BHDINFODESK

Related posts

Njemačka: Zbog svađe oko polovnog automobila ubijen državljanin BiH

Editor

Historiski uspjeh mladog Bosanca: Dr. Muhamed Baljević u Nebraski izvršio prvi beskrvni transplant

BOŠNJACI U HRVATSKOJ: Ne hatore puno za njih i uglavnom su na marginama zbivanja

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment