Pogledi

Hoće li Felix Sturm (Adnan Ćatić) zbog dopinga završiti u zatvoru?

banner

Protiv boksača Felixa Sturma (Adnana Ćatića) Državno odvjetništvo u Kölnu podnijelo je tužbu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Prijeti mu kazna do deset godina zatvora, kako prenosi njemački tisak.

Podnošenje tužbe Državnog odvjetništva u Kölnu protiv njemačkog boksača podrijetlom iz Bosne i Hercegovine Felixa Sturma (Adnana Ćatića) tema je u brojnim njemačkim medijima. Sport Bild, koji je prvi objavio tu vijest, piše da su točke optužnice “doping u vlastitoj režiji, sudjelovanje na sportskom natjecanju pod utjecajem dopinga i nanošenje teške tjelesne ozljede“.

Sturm je u veljači 2016. osvojio naslov svjetskog prvaka u super-srednjoj kategoriji organizacije WBA pobijedivši Rusa Fjodora Čudinova. Ali, u oba uzorka Sturmove mokraće pronađeni su tragovi nedopuštenog sredstva hidroksi-stanozolola. On je tada, nakon što su mu priopćeni rezultati provjere na doping, tvrdio da mu je “savjest potpuno čista”, ali je nekoliko mjeseci kasnije ipak vratio pojas svjetskog prvaka i nije više službeno boksao.

Sport Bild prenosi argumentaciju državnog odvjetništva da je “Čudinov boksao pod pretpostavkom da postoji jednakost šansi”. Ali, ako “dopingirani boksač nanese suparniku ozljedu, onda se tu radi o nanošenju teške tjelesne ozljede”, tvrdi državno odvjetništvo.

Predsjednik Saveza njemačkih profesionalnih boksača Thomas Pütz to smatra “apsurdnim”, prenosi Die Welt: “Ja jesam za to da se doping strogo kažnjava, jasno, ali iz toga konstruirati nanošenje tjelesne ozljede, to smatram jako smionim”, kaže Pütz. On je televiziji RTL objasnio i zašto Sturma nakon otkrivanja uzimanja nedopuštenih sredstava nisu kaznili ni Svjetska boksačka organizacija WBA ni Savez njemačkih profesionalnih boksača BDB: “Sturmov odvjetnik je otkrio jednu rupu, jednu formalnu grešku, i tako mu glavu izvukao iz omče”, citira RTL Pütza.

Ako formalne greške agencije za testiranje na doping i ovaj put ne izvuku Felixa Sturma, prijeti mu visoka kazna, naglašava televizijska postaja n-tv: “Dok za dopingiranje u vlastitoj režiji kazna može biti od novčane do tri godine zatvora, u slučaju optužbe za nanošenje teške tjelesne ozljede Sturmu prijeti kazna zatvora do deset godina”, objašnjava n-tv.

https://www.dw.com/bs/hoće-li-boksač-bh-podrijetla-zbog-dopinga-završiti-u-zatvoru/a-46411414 / BHDINFODESK

Related posts

Da li entitet RS treba biti ukinut?: Zbog toga važno je dobiti savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde

Urednik BiH Info Desk

Eric Nelson: Politički lideri u BiH dosljedno opstruiraju izbornu i druge reforme zbog vlastitih interesa

Urednik BiH Info Desk

UKRAJINSKI ROV, ODBRANA EVROPE OD NASTUPAJUĆEG ŠOVINIZMA

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment