Muzika

Lijepa Kosovarka Dua Lipa u Londonu: Sa samo 23 godine prodala 32 miliona singlova

Pop pjevačica Dua Lipa danas je jedna od najizvođenijih pjevačica u svijetu, koja je sa samo 23 godine prodala 32 miliona singlova.

 Za DPA je kazala kako ni u kojem slučaju ne bi uspjela postati pjevačica da kao tinejdžerka nije napustila svoj kosovski dom. Dodala je da joj jako smeta to što se brojnim mladim ljudima u njezinoj rodnoj zemlji takva prilika nikada neće pružiti.

Lipa je rođena 1995. godine u Londonu. Roditelji su joj kosovski Albanci. Kad je bila vrlo mala, vratili su se nakratko na Kosovo te potom odlučili nastaviti život u Londonu.

“Neko mi je u jednom intervjuu kazao: ‘Čini se kao da imaš imigrantsku radnu etiku.’ A meni se tada učinilo da je to vrlo neobičan komentar”, prisjeća se mlada pjevačica.

No kaže da shvaća na što je novinar mislio jer je radnu etiku stekla od svojih roditelja.

“Gledajući ih kako paralelno rade nekoliko poslova, danju i noću, shvatila sam da se ni do čega ne stiže jednostavnim putem i da za sve što želite postići morate vrlo naporno raditi”, kazala je.

Na pitanje o tomu kako se osjeća kada je posrijedi britanski odlazak iz EU-a, odgovorila je: “Ja ne vjerujem u Brexit. Naš je svijet uglavnom satkan od različitosti… Kada živite u Londonu, poznajete brojne domaće stanovnike, no i one koji nisu odavde”, odgovorila je.

No premda smatra da “Brexit nije dobar izbor za Britance”, kaže kako “stanovnici Velike Britanije iz tog poteza moraju izvući ono najbolje”.

BHDINFODESK

Related posts

Video: “Za jedan zagrljaj”/ Nova pjesma Crvene jabuke posvećena dijaspori

Urednik BiH Info Desk

Zerina Kozlo, mlada umjetnica iz Kaknja (VIDEO)

Tokom novembra: Divanhana na turneji u Švicarskoj potom u Srbiji i Austriji

Leave a Comment