Muzika

Javni doček Nove godine u svim većim gradovima BiH

banner

Po ugledu na glavni grad Bosne i Hercegovine, krajem decembra svi veći gradovi u zemlji organizuju javne dočeke Nove 2019.godine.  Po pravilu uz njih idu i drugi prateći sadržaji prilagođeni zimskom periodu. Tako da svi oni bosanskohercegovački građani iz dijaspore  koji ove praznike žele provesti u domovini imat će priliku da uživaju u muzici za sve ukuse i generacije.

Sarajlije, turiste i goste grada u Novu godinu ispred Vječne vatre u centru grada, svojom pjesmom uvešće Hari Mata Hari.  Pored toga 1. Januara  2019. godine na istoj lokaciji nastupit ce  Branko Đurić Đuro sa svojim  bendom Bombaj štampa. Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra Omladinski orkestar “MuzikArt” ispred sarajevske katedrale “Srca Isusova” izvest će  poznate klasične kompozicije i splet evergreen pjesama. Uz to, Sarajevski bend  Zabranjeno pušenje će u subotu, 29. decembra, održati koncert u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. Ulaz će biti besplatan jer je to poklon grupe Zabranjeno pušenje i KJP Centar Skenderija građanima i gostima Sarajeva.

Banjalučani će i ove godine za doček Nove godine imati tri dana dobre zabave, jer će 30. decembra na Trgu Krajine gostovati Željko Samardžić, 31. decembra Haris Džinović, a 1. januara 2019. Željko Joksimović.

Tuzlake  će ove godine na Trgu slobode  u najludjoj noći zabavljati grupe Plavi orkestar i FMJAM. Tačno u pola noći, na prelasku u 2019. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

Mostarce i njihove goste za doček Nove godine će zabavljati grupa SARS,  potom ide Zabranjeno Pušenje koje će predstaviti svoj novi album, a nakon ponoći nastupit će i mostarska grupa Dobre vibracije.

Po prvi put u Zenici će tokom zimskog perioda biti održan kvalitetan zimski program kojeg realizuju Javno preduzeće Radio-televizija Zenica i Gradska uprava Zenice u saradnji s drugim kulturnim institucijama. Dan prije Nove godine Zeničane će zabavljati Crvena jabuka, a u najluđoj noći će ih zabavljati Enes Begović, Amel Ćurić i Enver Lugavić Kice.

BHDINFODESK

Related posts

Oslo: “Zabranjeno pušenje” održalo koncert “pomogao” im ambasador Makarević

Beograd: Preminuo Džej Ramadanovski

BHD Info Desk Administrator

Njemačka: Alen Hrbinić spot za pjesmu „Linija života“ snimao na prelijepom jezeru Chiemsee

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment