Bosnia Appeal

Safet Hodžić, bivši kapiten malonogometne reprezentacije BiH bije tešku životnu bitku

banner

Zbog trombova u nogama, Safet Hodžić više nije u mogućnosti da se kreće

Safet Hodžić, nekadašnji kapiten malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, vodi najtežu životnu bitku.

„Naš Hodža je, nažalost, postao invalid. Zbog trombova u nogama, više nije u mogućnosti da se kreće. Da stvar bude još gora, Safetu je neophodan lijek “pletal”, koji je vrlo skup i on ga sebi ne može priuštiti. Safet je nepokretan, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge. I njegova supruga je lošeg zdravlja… Zbog toga apeliram za pomoć nekadašnjem kapitenu naše malonogometne reprezentacije i čovjeku koji je mnogo dao za bh. sport. Jedini spas za Hodžića je operacija u Turskoj, ali on za taj korak treba Vašu podršku“.

Hodžić je jedan od najboljih golmana malog fudbala u BiH svih vremena.

Za dugogodišnje zasluge u sportu (mali fudbal) 1992/1993. proglašen je sportistom godine grada Sarajeva. Pozivam sve sportiste te ljude dobre volje da pomognemo našem Safetu.

Prijatelji za Safeta organizuju utakmicu humanitarnog karaktera koja će biti odigrana dana 15. decembra (subota) u 17:00h, dvorana “Amel Bečković – Vogošća“, na kojoj će nastupiti mnoge humane zvijezde iz sportskog i javnog života!

Cijena ulaznice će biti 5,00 KM, te će sav prihod od prodatih ulaznica biti usmjeren na žiro račun:

Raiffesien Bank, Safet Hodžić: 1613000019458449.

BHDINFODESK

 

Related posts

“BiH za Siriju”/ treći konvoj pomoći stigao na tursko-sirijsku granicu

Merhamet: Stipendije za djecu ubijenih policajaca

BHD Info Desk Administrator

Uručene donacije obrazovnim institucijama za djecu s posebnim potrebama u Mostaru

Editor

Leave a Comment