BiH dijaspora

Humani gest Ilije Rokvića u Americi: Pomogao siromašne učenike u školama Cincinnatija

banner

Američki biznismen Ilija Rokvić porijeklom  iz BiH ovih dana u fokusu američkih medija jer je donirao na hiljade različitih potrebština za siromašne učenike u školama Cincinnatija: kapute, jakne, deke. Kako kaže, zadovoljstvo mu je da može vratiti nešto zajednici koja mu je pomogla da se smjesti i 2001. godine otvori svoju firmu Ornamental Metals.

Drago mi je da mogu učiniti nešto dobro za ljude i to ću raditi i u budućnosti. Prije nego što sam došao u SAD, o ovoj državi sam gledao samo ono što je bilo u filmovima. Kada sam konačno stigao, znao sam reći samo dvije riječi: ‘ok’ i ‘hvala’“.Vjerujem u karmu. Ako činite dobra djela, Bog će vam vratiti. U životu sam imao dosta sreće, ali isto tako su mi pomogli mnogi ljudi. Bez njih danas ne bih bio ovdje naveo je Rokvić.

Ovaj biznismen, koji je inače u SAD-u dobio nadimak Rocky, sarađivao je sa policijom Cincinnatija kako bi učenici dobili zimsku odjeću i opremu.

U američkoj saveznoj državi Kentucky, kako kaže, pronašao je svoj dom.

„Nemam nikakve planove za odlazak iz SAD-a. Ono što sam postigao ovdje, sigurno ne bih postigao negdje drugo. Život ovdje je ugodan“, zaključio je Rokvić.

Inace,  Ilija Rokvić koji je sa svojom ženom izbjegao tokom rata u Njemačku, da bi 1997. godine preselio u SAD. Tamo je ostvario svoj “američki san”.

BHDINFODESK

Related posts

Aldin ef. Kusur preuzeo dužnost glavnog imama Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj

Editor

Geteborg / Dan nezavisnosti BIH: Zaustaviti negiranje države i diskriminaciju povratnika

Editor

Lakše preko granice u Hrvatsku, otvaraju se dodatni granični prelazi

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment